Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται η υλική και οικονομική βοήθεια στο Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεά 500.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τους σεισμοπαθείς στο Νεπάλ

Θα παρέχει στήριξη στις προσπάθειες των διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Έκτακτη δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων για συμβολή στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δωρεά θα παρέχει στήριξη στις προσπάθειες των διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, Oxfam GB (Ηνωμένο Βασίλειο), του οποίου ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης έχει ως στόχο να προσφέρει ασφαλές, πόσιμο νερό και τρόφιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, και στη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), της οποίας οι υπηρεσίες δεν περιλαμβάνουν μόνο την παροχή τροφίμων, στέγης, νερού και εγκαταστάσεων υγιεινής, αλλά και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τοπικών εγκαταστάσεων υγείας και την πρόληψη των επιδημιών.

«Μέσα από αυτήν την έκτακτη δωρεά προς οργανισμούς με τους οποίους το Ίδρυμα έχει μακροχρόνια συνεργασία και οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες άμεσης και καίριας αντιμετώπισης των συνεπειών του καταστροφικού αυτού σεισμού», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

--------------

Η Κούβα στέλνει γιατρούς στο Νεπάλ


Η κυβέρνηση της Κούβας στέλνει στο Νεπάλ μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων, αποτελούμενη από 48 μέλη, 22 εκ των οποίων είναι γιατροί, μετά το σεισμό της 25ης Απριλίου ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 7.600 ανθρώπους, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της λατινοαμερικάνικης χώρας, επικαλούμενα στελέχη του κουβανικού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κούβας έχει δημιουργήσει μια μακρόχρονη παράδοση όσον αφορά την αποστολή ομάδων γιατρών στο εξωτερικό για να προσφέρουν βοήθεια στην αντιμετώπιση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών. Πέρυσι, η Αβάνα έστειλε μια ομάδα 256 γιατρών και νοσοκόμων στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες υπέστησαν το βαρύτερο πλήγμα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.