Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σύσταση επιτροπής για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενδεχομένως στο πολυνομοσχέδιο η σχετική ρύθμιση.

Στη σύσταση επιτροπής για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών προχωρά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, καθώς πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα διορισμού ώστε να αποφευχθούν προσφυγές από εκπαιδευτικούς.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες ώστε να καταλήξει σε μια πρόταση για τους περίπου 2.500 διορισμούς που προβλέπονται για το επόμενο σχολικό έτος. Επιθυμία του Υπουργείου είναι ο τρόπος διορισμού να συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου.

Όπως έχουμε γράψει για το σύστημα διορισμών η ΟΛΜΕ έχει προτείνει να προταχθούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 καθώς και οι εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει στους πίνακες της 24μηνης και 30μηνης προϋπηρεσίας και οι υπόλοιποι διορισμοί να γίνουν με βάση τη συνολική προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε κατά το παρελθόν στο newsbeast.gr ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία μένει σταθερή στη θέση της για τον τρόπο των διορισμών. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνει το 60-40» δήλωσε ο κ. Κικινής υπογραμμίζοντας ότι ένα σύστημα τύπου ΑΣΕΠ όπου εκτός του βασικού πτυχίου θα προσμετρούνται και διάφορα άλλα όπως μεταπτυχιακά και κοινωνικά κριτήρια θα μας βρει απόλυτα αντίθετους. Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δημιουργεί νέα δεδομένα ο κ. Κικινής μας ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί νομική λύση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.