Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης.

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο επιστημονικό πεδίο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης».

Τα δίδακτρα

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. και την απόκτηση Μ.Δ.Ε., προβλέπονται δίδακτρα ύψους 3.800 ευρώ για το σύνολο της φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται σε δόσεις.

Η χρονική διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής ή συνθετικής διατριβής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης που συνδυάζουν: (α) δια ζώσης μαθήματα και σεμινάρια, η παρακολούθηση των οποίων είναι υποχρεωτική και (β) πρότυπες διαδικασίες από απόσταση ηλεκτρονικής μάθησης.

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Για την εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό δεν απαιτούνται εξετάσεις καθώς η επιλογή πραγματοποιείται με συνεκτίμηση των τυπικών προσόντων και προφορική εξέταση.

Οι ημερομηνίες

Ημερομηνίες και Τρόπος Κατάθεσης Αίτησης Η Αίτηση για υποβολή υποψηφιότητας για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εντός της προβλεπόμενης στην παρούσα Προκήρυξη προθεσμίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Π.Μ.Σ. http://www.pse.aegean.gr/pms-nfel/?page_id=250.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική Αίτηση για ένταξη στο Π.Μ.Σ. το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Μαΐου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Π.Μ.Σ., κα. Βέρα Αγγέλου, τηλ. επικοινωνίας 22410.99130 & 22410.99135, Fax: 22410 - 99196, e-mail: pms-nfel@aegean.gr καθώς και στην ιστοσελίδα : http://www.pse.aegean.gr/pmsnfel/ .

Η επιλογή

Η επιλογή των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Φοιτητριών (Ε.Ε.Α.) σε δύο φάσεις αξιολόγησης:

1. Στην 1η Φάση Αξιολόγησης (προεπιλογή) αξιολογούνται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων όπως αυτά προκύπτουν από τα υπευθύνως δηλωθέντα στην Αίτηση που υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες και τα έντυπα πιστοποιητικά των οποίων προσκομίζουν, εφ’ όσον προκριθούν, κατά τη διάρκεια της 2ης φάσης Αξιολόγησης (συνέντευξη). Με βάση τα προσόντα αυτά, καταρτίζεται κατάλογος «προκρινόμενων» υποψηφίων οι οποίοι/ες πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης στο Π.Μ.Σ και διαθέτουν συγκριτικά υψηλότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από τους/τις υπόλοιπους/ες που απορρίφθηκαν. Όλοι οι υποψήφιοι/ες, προκρινόμενοι/ες και μη, ενημερώνονται σχετικά εγγράφως (έντυπα ή ηλεκτρονικά) από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.. 3

2. Στη 2η Φάση Αξιολόγησης οι προκριθέντες/θείσες σύμφωνα με τα ανωτέρω υποψήφιοι/ες καλούνται σε προσωπική συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Φοιτητριών (Ε.Ε.Α.), προσκομίζοντας απαραιτήτως –με ποινή αποκλεισμού- και όλα τα παρακάτω Απαιτούμενα Δικαιολογητικά και πιστοποιητικά των δηλωθέντων κατά την 1η Φάση Αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. γ) Η Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών συνεκτιμώντας συγκριτικά, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων που συμμετείχαν στη 2η Φάση Αξιολόγησης, καθώς και η παρουσία τους κατά την προφορική συνέντευξη, συντάσσει Πίνακα Επιτυχόντων/ουσών κατά αλφαβητική σειρά και Πίνακα Επιλαχόντων/χουσών κατά αξιολογική σειρά. Ο/Η Διευθυντής/ρια Π.Μ.Σ. εισηγείται προς έγκριση στη Γ.Σ.Ε.Σ. τους ανωτέρω πίνακες επιτυχόντων/χουσών και επιλαχόντων/χουσών για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. Οι αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Σ. είναι τελεσίδικες.

Περισσότερα : Στην ιστοσελίδα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.