Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στους 7.759 οι νεκροί του σεισμού στο Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύσκολες οι επιχειρήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ έχει ανακοινώσει ότι από τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ της 25ης Απριλίου έχασαν τη ζωή τους 7.759 άνθρωποι και περισσότεροι από 16.000 τραυματίστηκαν.

Ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στις πλαγιές ενός βουνού του Νεπάλ και τα πτώματα περίπου 300 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων ξένοι, πιστεύεται ότι έχουν θαφτεί στην περιοχή του χωριού Λάνγκστανγκ έπειτα από τη χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

Το Λάνγκστανγκ βρίσκεται σε ένα μονοπάτι δημοφιλές στους πεζοπόρους από δυτικές χώρες και το χωριό διέθετε 55 ξενώνες για τους επισκέπτες της περιοχής. Το χωριό καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε ο σεισμός.

Οι διασώστες ανέσυραν χθες Τετάρτη έξι πτώματα από το Λάνγκστανγκ που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορείως του Κατμαντού, αλλά οι επιχειρήσεις δυσχεραίνονται εξαιτίας της κακοκαιρίας, δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, βοηθός του διοικητή της περιοχής.

Περίπου 100 πτώματα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή το Σάββατο και την Κυριακή και ο Ριμάλ είχε δηλώσει τότε ότι άλλα 120 είναι θαμμένα εκεί. Σήμερα ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να φθάνει τους 300, μεταξύ των οποίων 110 ξένοι. «Υπάρχουν ανθρώπινα μέλη, σπασμένα οστά και κομμάτια σάρκας διάσπαρτα στην περιοχή», είπε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.