Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με όλες τις μορφές, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όσο η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο για αν θα προχωρήσει, η όχι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Εργαζόμενοι στα λιμάνια συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και του Ο.Λ.Θ, αλλά και κάθε άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.



Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης και ότι το λιμάνι θα πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα, και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Γιάννη Θεοτοκά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, Στάθης Λεουτσάκος, Εύη Καρακώστα και Γιάννα Γιαταγάνη.

Δρίτσας: Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού

Ο κ. Δρίτσας, μετά τη συνάντηση και σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους δανειστές, εμμένει στην αρχική του θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είπε τα εξής:

«Δίνουμε τις μάχες μας η κυβέρνηση λειτουργικά, συλλογικά και κανένας από εμάς δεν είναι όμηρος των σκληρών διλημμάτων και της σκληρής πραγματικότητας. Αλλά η κυβέρνηση, επίσης, συλλογικά επιδιώκει να μείνει όρθια μαζί με τον ελληνικό λαό και με συνέπειες στις αρχές μας».

Ο υπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση με τους εργαζόμενους των λιμανιών, τόνισε ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τη διαμαρτυρία τους, το αίτημα τους και τις τοποθετήσεις τους.

Επίσης, ζήτησε από τους ίδιους να θεωρήσουν ότι αυτή η κυβέρνηση δίνει μία μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού για να στηρίξει σε πολύ δύσκολες συνθήκες την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με κοινωνικό όφελος και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σκληρά διλήμματα που για να τα λύσει χρειάζεται την ενεργό παρουσία και τη συμπαράσταση της κοινωνίας, αλλά και των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο κ.Δρίτσας, παρά τα διλήμματα και παρά τη σκληρή πραγματικότητα η διεκδίκηση της διατήρησης των σταθερών αρχών που εξαγγέλθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ένα στοίχημα που καθημερινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

«Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν σε όφελος του ελληνικού λαού και με κατοχύρωση των συμφερόντων του δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, τόνισε πως όσο το θέμα των λιμανιών παραμένει ανοιχτό και η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, τα λιμάνια θα είναι εστίες αγώνων απέναντι στην πολιτική αυτή που είναι των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησαν από τον υπουργό να σταματήσουν σε πρώτη φάση οι δύο διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς θεωρούνται «νεκροί» πολιτικά και νομικά και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση των λιμανιών με προσλήψεις επενδύσεις και νέες συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Τόνισε ότι ο υπουργός τους δήλωσε ότι υπάρχουν πιέσεις- δεν έχουν παρθεί αποφάσεις και ότι το θέμα των διαγωνισμών είναι σε εκκρεμότητα.

«Εμείς δηλώσαμε κατηγορηματικά και τη θέση μας, αλλά και τη βούλησή σας να αγωνιστούμε για να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που είναι μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική», κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.