Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πράσινο τσάι και τρέξιμο κρατούν το Αλτσχάιμερ μακριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μυστικό για την πρόληψη και επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου
.
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και το τρέξιμο μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά κατά της άνοιας και να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μισούρι, ερευνητές ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (ECGC) καθυστερούσε την εξέλιξη της νόσου, όταν συνδυαζόταν με σωματική δραστηριότητα.

Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια αποκάλυψαν, ότι η άσκηση μετά την πρόσληψη αυτής της ένωσης είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία και τη διατήρηση της μνήμης.

Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου πιστεύουν, ότι περαιτέρω μελέτες γύρω από μια συγκεκριμένη ένωση που περιέχεται στο ρόφημα θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε νέες θεραπείες κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.

«Η από του στόματος χορήγηση αυτού του εκχυλίσματος, καθώς και η σωματική άσκηση, βελτίωσαν εκφάνσεις της συμπεριφοράς και νοητικές βλάβες που προκαλούνται από το Ατλσχάιμερ» εξήγησε η καθηγήτρια βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Μισούρι, Grace Sun.

Τα συμπεράσματα της ερευνητικής εργασίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Alzheimer's Disease.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.