Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΣΑμεΑ: Υψηλού επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία. Στη Λετονία ο Ι. Βαρδακαστάνης (11-12/5)

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 07.05.2015

Αρ. Πρωτ.: 1175

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), που εκπροσωπεί 80 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία, θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στις 11 και 12 Μαΐου, στην Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για την Αναπηρία της ΕΕ (High level meeting on Disability).

Η Συνάντηση θα επικεντρωθεί στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία. Ο τίτλος της είναι «From Inclusive Education to Inclusive Employment for People with Disabilities», Από την ενταξιακή Εκπαίδευση στην ένταξη στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

Θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλη την ΕΕ, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, απεσταλμένοι του ΟΗΕ, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) κλπ.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία (2010-2020).

Στην έναρξη της Συνάντησης την Δευτέρα 11 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του EDF Ι. Βαρδακαστάνης, ο υπουργός Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis και ο Επίτροπος της του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks.

Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση της Συνάντησης στο https://eu2015.lv/
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.2 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.