Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Υπάλληλος πολεοδομίας κατηγορείται για «φακελάκι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόταση εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη.

Εισαγγελέας πρότεινε να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας Κατερίνης, ο οποίος φέρεται ότι ζήτησε «φακελάκι», ύψους 2.000 ευρώ, από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, προκειμένου να «σβήσει» πρόστιμο που είχε «κόψει» προηγουμένως στον επιχειρηματία για αυθαίρετη κατασκευή.

Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήτησης ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ο 60χρονος υπάλληλος και μαζί του προτείνει να δικαστεί για την ίδια υπόθεση ένας συνεργαζόμενος με τον επιχειρηματία πολιτικός μηχανικός, ηλικίας 53 ετών, ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό του πρώτου το «φακελάκι».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε προηγηθεί καταγγελία τού επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος αξίωσε απευθείας από τον ίδιο αλλά και μέσω του πολιτικού μηχανικού, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για να διαγράψει πρόστιμο ύψους 13.832 ευρώ που είχε επιβάλει σε βάρος του, ύστερα από αυτοψία, για πολεοδομική παράβαση στον προαύλιο χώρο του καταστήματος. Επρόκειτο για υπάλληλο του τμήματος Ελέγχου Δόμησης και Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κατερίνης.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση προσήλθε ο πολιτικός μηχανικός, που κατηγορείται ότι παρέλαβε για λογαριασμό του συγκατηγορουμένου του τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.