Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

SOS για την καθαριότητα στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Πλημμελή καθαρισμό και απολύμανση των κλινοσκεπασμάτων και του ιματισμού και πλημμελή καθαριότητα των χώρων του «Αγίου Δημητρίου» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, η κατάσταση αυτή οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα πλυντήρια όπου εργάζεται μόνο ένας πλύντης που πρέπει να πλένει να στεγνώνει και να σιδερώνει όλα τα κλινοσκεπάσματα των κλινικών και τον ιματισμό των χειρουργείων, αλλά και στη μείωση των ωρών εργασίας των καθαριστριών από έξι σε τρεις. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η καθαριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της λόγω των πολυανθεκτικών μικροβίων, εργάζεται μόνο μία καθαρίστρια 08:30-11:30 το πρωί ενώ το απόγευμα περνάει δύο με τρεις φορές. Τη δε νύχτα δεν υπάρχει καμία καθαρίστρια.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει επίσης ελλείψεις προσωπικού στα μαγειρεία όπου εργάζονται δυο μάγειρες και δύο βοηθοί. Παράλληλα κάνει λόγο για πλημμελή φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι, λόγω των περικοπών των κονδυλίων για την πληρωμή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος φύλαξης σε κάθε βάρδια ενώ οι εξωτερικές πόρτες του κτιρίου κλειδώνονται από τις 23:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί. Το Σωματείο Εργαζομένων διερωτάται τι θα συμβεί αν τις ώρες που είναι κλειδωμένες οι πόρτες ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός.

Εκτός από αυτά, καταγγέλλουν ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις φυσιοθεραπευτών και διοικητικών υπαλλήλων ενώ οφείλονται, στους εργαζόμενους, ρεπό καθώς και αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.