Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αθώα η γυναίκα που έκαψαν γιατί έκαψε το Κοράνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προχώρησε στην πράξη.

Εσφαλμένα κατηγορήθηκε η γυναίκα, η οποία λιντσαρίστηκε την περασμένη εβδομάδα από εξαγριωμένο πλήθος μπροστά σε αστυνομικούς στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν επειδή φέρεται να έκαψε το Κοράνι, ανακοίνωσε σήμερα ο ανώτερος ποινικός ανακριτής της χώρας.

Βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι ένα εξαγριωμένο πλήθος ανδρών να λιντσάρει την 27χρονη Φαρκχούντα και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στο πτώμα της και να το πετάει σε ποτάμι. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στην κεντρική Καμπούλ υπό το φως της μέρας.

«Χθες το βράδυ, εξέτασα όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Ιερό Κοράνι», δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. «Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα», είπε.

Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και είπε ότι 13 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί.

Το θύμα ήταν δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών, σύμφωνα με τον αδελφό της, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι η αδελφή του ήταν ψυχικά ασθενής. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το επινόησε ο πατέρας τους στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του όταν η αστυνομία τους είπε να φύγουν από την πόλη για την ασφάλειά τους.

«Ο πατέρας μου τρόμαξε κι είπε ψέματα για να καθησυχάσει τα πνεύματα», είπε ο Νατζιμπουλάχ, ο οποίος άλλαξε το δεύτερο όνομά του σε Φαρκχούντα στη μνήμη της αδελφής του.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία της 27χρονης φωνάζοντας «θέλουμε δικαιοσύνη», ενώ το φέρετρό της μετέφεραν γυναίκες.

Τη δολοφονία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά υπήρξαν και φωνές που την επικρότησαν - περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου κληρικού, ο οποίος υποστήριξε ότι οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τις ισλαμικές τους πεποιθήσεις με κάθε τρόπο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.