Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Χιλιάδες ξένους φοιτητές προσελκύουν οι ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη 10η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα.

Περαιτέρω αύξηση σημείωση ο αριθμός των ξένων φοιτητών που φοίτησαν το 2013/14 στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Open Doors η οποία καταγράφει τις μετακινήσεις των φοιτητών. Για το 2013-14 ο αριθμός των διεθνών φοιτητών έφθασε τις 886.052 σημειώνοντας αύξηση κατά 8,1 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2012/13.

Όσον αφορά τους διεθνείς φοιτητές με τόπο καταγωγής την Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι σημειώνεται αύξηση 6.1% φέρνοντας τη χώρα μας στην 10η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές. Με βάση τα στοιχεία της Open Doors οι περισσότεροι φοιτητές από την Ευρώπη προέρχονται από την Τουρκία και ακολουθούν Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.



Σε απόλυτα νούμερα η πρώτη χώρα που τροφοδοτεί της ΗΠΑ είναι η Κίνα με 274.439 φοιτητές ενώ ακολουθούν Ινδία με 102.673 φοιτητές, η Ν. Κορέα με 68.047 και η Σαουδική Αραβία με 53.919 φοιτητές. Τονίζουμε ότι το 31% των διεθνών φοιτητών είναι από την Κίνα.

Κουβέιτ, Βραζιλία και Σαουδική Αραβία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού φοιτητών που μετακινήθηκαν προς τις ΗΠΑ γεγονός που ερμηνεύεται από τα προγράμματα υποτροφιών που παρέχουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών.

Οι διεθνείς φοιτητές ενισχύουν την οικονομία των ΗΠΑ συνεισφέροντας 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 74% σπουδάζουν με πόρους που προέρχονται από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, τα πανεπιστήμια τους και τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια που προσελκύουν τους περισσότερους ξένους φοιτητές στις πρώτες θέσεις είναι το New York University που σημείωσε αύξηση των διεθνών φοιτητών κατά 19.2 ποσοστιαίες μονάδες ακολουθούμενο από το University of Southern California που αριθμεί 10.932 φοιτητές.



Φοιτητές από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό

Περίπου 290.000 φοιτητές από τις ΗΠΑ πραγματοποιούν μέρος των σπουδών τους σε χώρες του εξωτερικού. Ο αριθμός τους σημείωσε μικρή αύξηση της τάξης των 2.1 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το 2012/13. Οι περισσότεροι φοιτητές από τις ΗΠΑ κατευθύνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Στην Ελλάδα κατευθύνθηκαν 2.394 φοιτητές από τις ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους φέρνοντας τη χώρας μας στη 10η θέση στην Ευρώπη και στην 26η παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των φοιτητών από τις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε μείωση κατά 11.4%.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.