Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τραγωδία στο πλοίο Highspeed 5 - Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγωδία στο πλοίο Highspeed 5

Νεκρό μέλος του πληρώματος - Δείτε νέες φωτογραφίες στο newsbeast.gr.

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, όταν από τη μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε έχασε τη ζωή του ένα μέλος του πληρώματος, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ το πλοίο βρισκόταν για επισκευαστικές εργασίες, στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει κατασβεστεί και η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνα στο εσωτερικό του πλοίου. Στη σημείο έχουν σπεύσει επίσης αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από το σημείο της τραγωδίας…









































----------------

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για τη φωτιά


«Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα και έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

«Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

----------------

Οργή στα ναυτεργατικά σωματεία

Ευθύνες στο υπουργείο Ναυτιλίας και στους εφοπλιστές για τα μέτρα προστασίας.

Για ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κάνουν λόγο, σε κοινή ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ο Στεφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Όπως αναφέρουν «οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, γίνονται ακόμα βαρύτερες, γιατί από το τραγικό γεγονός του NORMAN ATLANTIC, και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».

----------------

Προσαγωγές για την τραγωδία στο Κερατσίνι


Σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αρχές για την τραγωδία που σημειώθηκε στο φλεγόμενο πλοίο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Κερατσίνι.

Ο ηλεκτρολόγος του πλοίου στο όποιο εκτελούνταν εργασίες συντήρησης βρήκε τραγικό θάνατο καθώς εγκλωβίστηκε στο κατάστρωμα και δεν κατάφερε να αποβιβαστεί.

Συμφώνα με πληροφορίες προηγήθηκε έκρηξη αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το σημείο από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και τι ακριβώς την προκάλεσε. Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.



----------------

Έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για την τραγωδία στο Κερατσίνι

Τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο ενός εργαζόμενου στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πλοίο στο Κερατσίνι, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Κατόπιν εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα από ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος, που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό. Παράλληλα, γίνεται καταγραφή και επανεξέταση των φακέλων όλων των ελέγχων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το συγκεκριμένο πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις. Οι Μικτές Επιτροπές Ελέγχου είχαν αδρανοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014 και επανεργοποιήθηκαν πρόσφατα, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη.

«Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου, είναι δεδομένη» σημειώνεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για να αναβαθμισθεί το οικείο θεσμικό πλαίσιο» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.