Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κώδωνα κινδύνου για υγειονομική βόμβα κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα το πρωί κατά παντός υπευθύνου ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, για τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Τρίπολης. Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας, θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας την προηγούμενη εβδομάδα είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία αφού επισήμαινε το μέγεθος του προβλήματος, τον καλούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Εξάλλου, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Μπεντεβής σε επιστολή του προς τους επιστημονικούς φορείς της Αρκαδίας, τους καλεί να αναλάβουν δράση για να προστατευθεί ο πληθυσμός αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να μην αναφερθώ στην υγειονομική βόμβα που δημιουργήσαμε στην πόλη μας και βέβαια οφείλω να τονίσω ότι αυτή η υγειονομική βόμβα έχει πυροδοτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Είναι θέμα λίγων ημερών πλέον, η εμφάνιση μολυσματικών νόσων που θα πάρουν την έκταση της επιδημίας πολύ γρήγορα. Εάν εμφανισθεί κάποιο κρούσμα τύφου, για παράδειγμα, δε θα παραμείνει μεμονωμένο αλλά θα εξαπλωθεί ταχύτατα όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στις γύρω περιοχές».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Μπεντεβής ζητάει «από τους δημάρχους Ναυπλίου, Άργους, Κορίνθου, Καλαμάτας, Σπάρτης, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης να στείλουν τα απορριμματοφόρα τους στην Τρίπολη για μια ημέρα. «Ζητώ άμεσα να ανοίξουν όλες οι χωματερές του δήμου Τρίπολης». Επίσης ο γραμματέας του ΙΣΑ ζητάει από τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Βιομηχανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την ανάληψη πρωτοβουλιών, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο, «ώστε να παρακάμψουμε νόμιμα τους άρχοντες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση τώρα», όπως τονίζει, επισημαίνοντας: «Προτιμώ να πληρώσουμε τεράστια πρόστιμα παρά να χαθεί έστω και ένας συμπολίτης μας εξ αιτίας του προβλήματος αυτού».

Στο μεταξύ, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, με ανακοίνωσή του, αφού κάνει λόγο για ανικανότητα της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής να απομακρύνουν τα σκουπίδια από την πόλη, αναφέρει ότι θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα Τρίπολης από τον οποίο θα ζητήσει να ασκήσει διώξεις στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Επιπλέον ο κ. Σμυρνιώτης καλεί τον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, λόγω αδυναμίας στοιχειώδους διαχείρισης του προβλήματος των σκουπιδιών.
Παράλληλα, ζητάει από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, να τον ενημερώσει εγγράφως γιατί δεν υλοποιούνται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα υγειονομική διάταξη και δεν απομακρύνονται τα απορρίμματα από τις κατοικημένες περιοχές κι αν υπάρχουν ήδη επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και ενδεχόμενο εμφάνισης μολυσματικών νόσων στο άμεσο μέλλον.

Ακόμα, ο Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρει ότι θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, αλλά και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση στην οποία βρίσκεται ο δήμος Τρίπολης.



 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.