Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πέντε μέτρα για το Ασφαλιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ατζέντα θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, που συζητά ένα «μίνι» πακέτο παρεμβάσεων με στόχο το νοικοκύρεμα του συστήματος.

Στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά αναμένεται να ανοίξει πέντε θέματα για να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία, ωστόσο δεν συζητά μειώσεις συντάξεων.

Τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι είναι νη δημιουργία ενός «κουμπαρά» για το ασφαλιστικό σύστημα, η ενοποίηση Ταμείων, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η λήψη μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο περιορισμός των πρόωρων συντάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (μέσα από την κατάργηση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου).

Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά λέει «Όχι» στην εφαρμογή διατάξεων – π.χ ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που οδηγούν σε περικοπές συντάξεων.

Απώτερος σκοπός είναι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό να γίνουν τμηματικά, προκειμένου στο ενδιάμεσο να παρακολουθείται και η πορεία των εσόδων. Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά πως από τη ρύθμιση οφειλών μπορεί να εξοικονομήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να αποφύγει ασφυκτικές πιέσεις για γενικευμένες ανατροπές.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:

 



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.