Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ανάγκαζαν κωφάλαλους από τη Ρουμανία να επαιτούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας εμπορίας ανθρώπων.

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες μελών σπείρας που μετέφεραν κωφαλάλους υπηκόους Ρουμανίας από τη χώρα καταγωγής τους στην Ελλάδα και με σωματική και ψυχολογική βία τους εξαναγκάζουν να πουλάνε διάφορα αντικείμενα ή να επαιτούν.

Πρόκειται για μια 49χρονη ημεδαπή καθώς και τρεις αλλοδαπούς και συγκεκριμένα έναν 48χρονο υπήκοο Συρίας και δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, ηλικίας 35 και 40 ετών.

Τα τέσσερα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 6 Μαρτίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία. Αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Όταν τα θύματα έφθαναν στη χώρα μας, τους παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης και τους εγκαθιστούσαν σε καταλύματα που τους παρείχαν η 49χρονη και ο 48χρονος, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Στη συνέχεια τους μετέφεραν - εγκαθιστούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα, παρακρατώντας το ήμισυ των εισπράξεών τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο οικίες στο Περιστέρι και στον Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, θύματα της σπείρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1) ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε το 1966 στο Περιστέρι Αττικής.



2) FAWAL RAMI του HUSSEIN και της WAHIBA, που γεννήθηκε το 1967 στη Συρία.



3) FEHER RITTA του VASILE και της JULIA, που γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία.



4) PUSCAS GHEORGHETA του ION και της SMARANTA, που γεννήθηκε το 1975 στη Ρουμανία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.