Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δίνονται 3,8 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα φρούτων στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ε.Ε. διαθέτει συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η Διαχειριστική Επιτροπή φρούτων και λαχανικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε 150 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα διανομής των προϊόντων για το έτος 2015/16.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι 3,881 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3,1436 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και 737.390 ευρώ από εθνική χρηματοδότηση.

Τα 150 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης για την περίοδο 2015-2016 θα διανεμηθούν μεταξύ των κρατών-μελών που έχουν υποβάλει προγράμματα, όλα εκτός από τη Σουηδία, τη Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Πρόγραμμα Διανομής φρούτων και λαχανικών στα Σχολεία τονίζει τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και λαχανικών ιδιαιτέρως δε αυτών της πατρίδος μας και αποσκοπεί στην καθιέρωσή τους στο ημερήσιο σιτηρέσιο των μαθητών και είναι επομένως σημαντικό τόσο για τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές για την προώθηση της ανάλωσης» δήλωσε ο Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.