Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στο νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας η απόφαση του ΣτΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας η απόφαση του ΣτΕ
.
Το νομικό τμήμα του Υπουργείο Παιδείας θα επεξεργαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο αναλογικός διορισμός των εκπαιδευτικών.

Η πολιτική ηγεσία έχει γνώση της υπόθεσης αλλά περιμένει τις κατευθύνσεις που θα δώσει το νομικό τμήμα του Υπουργείου. Πάντως μετά από την απόφαση αυτή δεκάδες ήταν οι επιλαχόντες εκπαιδευτικοί προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που κατέθεσαν αιτήσεις διορισμού ενώ σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.

Αν και η απόφαση του ΣτΕ δείχνει το δρόμο του ΑΣΕΠ όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη καθώς και από πληροφορίες μας, το Υπουργείο εξετάζει ένα νέο σύστημα διορισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ το οποίο θα στηρίζεται στη μοριοδότηση μιας σειράς κριτηρίων (επιτυχία σε ΑΣΕΠ, κοινωνικά κριτήρια, προϋπηρεσία κ.α.).

Το Υπουργείο Παιδείας δε θα προχωρήσει σε «μονομερείς ενέργειες» ως προς τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και γι αυτό άλλωστε το λόγο θα προηγηθεί διαβούλευση με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πριν ληφθεί οριστική απόφαση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.