Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Εγκρίθηκαν χρήματα για θέσεις που δεν προκηρύχθηκαν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελία Κουρουμπλή για πάνω από 1.095 θέσεις εργασίας - Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Εκκρίθηκαν 1.095 θέσεις για τον ΕΟΠΥΥ, για τον προϋπολογισμό του 2014 και δεν προκηρύχθηκαν ποτέ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας», κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», τη μισή περίοδο ήταν υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης και έπειτα άλλαξε χέρια το υπουργείο. 

«Ενδεχομένως να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης ότι λίγο αργότερα θα έκανε τις προσλήψεις και δεν πρόλαβε. Όμως είναι γεγονός ότι τα χρήματα, το κονδύλι εγκρίθηκε από τον προϋπολογισμό του 2014 και οι θέσεις εργασίας δεν προκηρύχθηκαν ποτέ».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη «αδιάβαστο» επειδή υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία έχουν πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Τα χρήματα θα δοθούν κανονικά στο Παπαγεωργίου αυτή τη βδομάδα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης
Άμεση ήταν η παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με παρέμβασή του στην εκπομπή απάντησε στην καταγγελία του κ. Κουρουμπλή: «Επί ημερών μου έγιναν οι πρώτες προσλήψεις και επί ημερών μου τον Μάιο του 2014, εγκρίθηκαν οι επόμενες 1095 θέσεις. Δεν πρόλαβα να προχωρήσω. Γνωρίζω ότι ο Μάκης Βορίδης προχώρησε την διαδικασία, όμ
ως γραφειοκρατικά ενδεχομένως να μην ολοκληρώθηκε».

Παράλληλα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «δεν είπε πως τα νοσοκομεία θα έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης σήμερα αλλά στο άμεσο μέλλον» και υποστήριξε πως για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων στο Παπαγεωργίου δεν θα πληρωθούν οι πιστωτές οι οποίοι κάνουν ήδη κατασχέσεις στο νοσοκομείο για να πάρουν τα λεφτά τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.