Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Επί τάπητος τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Σκουρλέτη με τους εργαζόμενους.

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, ζητώντας ενημέρωση και για τις επερχόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης, ζήτησαν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, πατέρα τριών παιδιών, εκτιμώντας ότι η απόλυσή του τον Αύγουστο του 2014 ήταν άδικη. Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι το ζήτημα με την απόλυση πρέπει να επιλυθεί σε θετική κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν τις εργολαβίες, μέσω των οποίων απασχολούνται εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτουν επί χρόνια πάγιες ανάγκες της επιχείρησης, αν και υπαμειβόμενοι. Ζήτησαν να προσληφθούν οι εργαζόμενοι απευθείας από την εταιρεία και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους σε αυτήν, τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχες μονάδες, εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και διεύρυνση του έργου της.

Ο υπουργός Εργασίας επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ, μια παραγωγική μονάδα με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της χώρας.

Επίσης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής της διοίκησης της εταιρείας. Η νέα διοίκηση πρόκειται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους με σκοπό να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.