Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τσούκαλης για τον Γιακουμάκη: Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ξέρουν

Μια ημέρα μετά το νέο βίντεο που παρέδωσε στην Ασφάλεια Αττικής ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ξέρουν και πρέπει να μιλήσουν». Ο ιδιωτικός ερευνητής που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη υποστήριξε επίσης ότι «θα τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία, για να τελειώσει και το μαρτύριο της οικογένειας». Ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά πως «το κλειδί είναι η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και η γύρω περιοχή». Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.



--------------------

Τι έδειξε το βίντεο με τον Β. Γιακουμάκη


Ολοκληρώθηκε η ανάλυση του βίντεο που παρέδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και ομάδα συμφοιτητών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτές των Εγκληματολογικών Εργαστηριών της Ελληνικής Αστυνομίας είδαν στο διάρκειας δύο λεπτών βίντεο τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τέσσερις συμφοιτητές του να βρίσκονται μέσα σε ένα δωμάτιο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ όπως διαπιστώθηκε ένα ακόμη άτομο βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο.

Στο βίντεο μάλιστα ακούγονται γέλια τόσο του Βαγγέλη όσο και των υπολοίπων. Στη συνέχεια η τετράδα των συμφοιτητών του, τον έπιασε και τον πέταξε από το κρεβάτι. Αυτό που θα κάνουν τώρα οι αστυνομικοί είναι να ταυτοποιήσουν τα συγκεκριμένα άτομα και να πάρουν καταθέσεις ενώ αναζητείται και αυτός που βιντεοσκόπησε το περιστατικό.

Τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που έχει αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

--------------------

«Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι που του έσπασαν»


Μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξεδιπλώνονται οι άγριες καταστάσεις που επικρατούσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτεται σήμερα από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, περιέχονται σελίδες από το ποινολόγιο (βιβλίο επιβολής κυρώσεων) και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, όπως και καταθέσεις φοιτητών που γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις». Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο δελτίο συμβάντων έχουν γραφτεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον... (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.



Η έρευνα εστιάζεται στην 25η Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχαν ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις. Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στον βαθμό που θα έπρεπε.

Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του τα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή». Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι είναι ότι χειρότερο και άδικο να στοχοποιούνται άκριτα όλοι οι Κρητικοί φοιτητές που σπούδαζαν στη Γαλακτοκομική Σχολή. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως τραμπούκους.

Παράλληλα, οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bulling πήγαν να πέσουν και άλλα παιδιά – στο πόρισμα αναφέρονται δύο – τα οποία αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. «Απείλησε τον... (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

--------------------

«Μη στοχοποιείτε αθώους φοιτητές»

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Μήνυμα κατά της βίας στέλνουν οι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με την εισβολή εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων.

Οι ίδιοι ζητούν μόνο δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους και αυτή δεν θα τη βρουν μέσα από εκδηλώσεις βίας και εκφοβισμού του συνόλου των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής.

«Δεν υιοθετούμε τέτοιες πράξεις. Ούτε κατευθύνουμε τον κόσμο σε τέτοιες βιαιοπραγίες ούτε και θέλουμε να στοχοποιηθούν οι άνθρωποι που δεν φταίνε», δηλώνει στην εφημερίδα «Έθνος» ο θείος του Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, μεταφέροντας τις θέσεις των γονιών του άτυχου σπουδαστή, οι οποίοι έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά.

«Ζητάμε μόνο δικαιοσύνη! Δεν μπορούμε να στοχοποιούμε και να κατηγορούμε τους 100 σπουδαστές της Σχολής. Είμαστε κατά της βίας. Αυτό δεν θα άρεσε ούτε στον Βαγγέλη. Εμείς αν θέλαμε κάτι τέτοιο, δεν θα αποτρέπαμε ανθρώπους εδώ από την Κρήτη να ανέβουν στα Γιάννενα. Για όνομα της Παναγίας. Οργή δεν έχουμε μόνο εμείς σαν οικογένεια. Οργή νιώθει όλη η Ελλάδα. Όμως οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν εκεί που πρέπει και όχι να ενοχοποιούμε αθώους», τονίζει.

--------------------

«Θα τον έδεναν στην καρέκλα και θα τον κλείδωναν στη ντουλάπα»

Ντοκουμέντα από το βιβλίο συμβάντος της Γαλακτοκομικής που φοιτούσε ο Γιακουμάκης.

Οι άγριες καταστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», περιέχονται σελίδες από το ποινολόγιο (βιβλίο επιβολής κυρώσεων) και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, όπως και καταθέσεις φοιτητών που γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο δελτίο συμβάντων έχουν γραφτεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03:10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον... (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Τα περιστατικά εκφοβισμού, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν σταμάτησαν ποτέ και μάλιστα κάποια από αυτά είναι πρόσφατα. Η έρευνα εστιάζεται στην 25η Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχαν ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του τα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, αναφέρουν μιλώντας στην εφημερίδα, ότι είναι ότι χειρότερο και άδικο να στοχοποιούνται άκριτα όλοι οι Κρητικοί φοιτητές που σπούδαζαν στη Γαλακτοκομική Σχολή. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως τραμπούκους. Επισημαίνουν δε ότι ο φόβος της βεντέτας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ορατός και δεν πρέπει κανείς να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bulling πήγαν να πέσουν και άλλα παιδιά – στο πόρισμα αναφέρονται δύο – τα οποία αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. «Απείλησε τον... (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

--------------------

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο πόρισμα για τον Γιακουμάκη

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη αποκαλύπτονται από το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο εκφοβισμός, οι επιθέσεις σε βάρος του 20χρονου αλλά και η βίαιη συμπεριφορά ορισμένων συμφοιτητών του ήταν συχνές σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε στο ημερολόγιο της Σχολής ο φύλακας. Δείτε το βίντεο του ALPHA.



--------------------

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο της δολοφονίας»

Δήλωση… «φωτιά» από τον δικηγόρο της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Νέα τροπή δίνει στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο δικηγόρος της οικογένειας ο οποίος με μια δήλωση «φωτιά» σημείωσε πως προς το παρών και μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο άτυχος φοιτητής να δολοφονήθηκε.

Με δήλωσή του, ο Δημήτρης Μπούκας, που έχει αναλάβει χρέη συνηγόρου, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι ο νεαρός ίσως να έχει πέσει ακόμη και θύμα δολοφονίας.

«Έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο», δηλώνει ο κ. Μπούκας.



Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.