Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Γιατρός μόλυνε σκοπίμως ασθενείς με HIV

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δίωξη για απόπειρα μόλυνσης ανθρώπων με τον ιό που προκαλεί το AIDS ασκήθηκε σε έναν γιατρό στην Καμπότζη. Ο γιατρός αν και του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος, ασκούσε την ιατρική και χρησιμοποιούσε κατ ‘επανάληψη τις ίδιες σύριγγες μεταδίδοντας σε δεκάδες χωρικούς σκοπίμως τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

"Του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα μόλυνσης ανθρώπων με τον ιό του AIDS, για δολοφονία και για λειτουργία κλινικής χωρίς άδεια" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της επαρχίας Νουόν Σαν. Εάν κριθεί ένοχος, ο γιατρός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

"Παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες", είπε από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπαταμπάνγκ, ο Σαρ Τετ, διευκρινίζοντας ότι "είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς".

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί "σχολαστική" έρευνα για την υπόθεση αυτή. Γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί.

Τις τελευταίες ημέρες, αφού έγινε γνωστή η δράση του γιατρού, εκατοντάδες πανικόβλητοι κάτοικοι αυτού του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ συνέρευσαν σε ένα ιατρικό κέντρο της περιοχής για να υποβληθούν σε εξετάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.