Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς εκλογικό επίδομα ακόμα οι δημοτικοί υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποιούν ότι αν δεν τους καταβληθεί δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην οποία δήλωσε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν θα σε συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα των εκλογών του περασμένου Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμις Μπαλασόπουλος.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή και γι' αυτό η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Ντόλιο. Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση, το εκλογικό επίδομα των 150 ευρώ ανά υπάλληλο δεν καταβάλλεται επειδή οι δήμοι δεν διαθέτουν φορολογική, εκλογική ενημερότητα.

«Εάν δεν λύσουν το θέμα με τροπολογία που θα λέει ότι δεν χρειάζεται φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα από τους δήμους για να καταβληθεί το επίδομα, δεν θα συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος. «Καταθέτουν καθημερινά δεκάδες τροπολογίες, ας καταθέσουν και μια τροπολογία για τους υπαλλήλους. Οι δήμοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενημερότητα διότι χρωστούν εκατομμύρια λόγω του ΕΝΦΙΑ».

Όπως είπε, εκτός από το θέμα του εκλογικού επιδόματος, η ΠΟΕ- ΟΤΑ έθιξε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στους δήμους, πρόβλημα που θα οξυνθεί εξαιτίας του μαζικού κύματος εξόδου, λόγω της αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης με τη νέα χρονιά. «Οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν» τόνισε ο κ. Μπαλασόπουλος. Επίσης, τέθηκε το θέμα της αξιολόγησης δομών και οργανισμών και των απολύσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.