Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στις 3.493 οι αιτήσεις μετεγγραφών οικονομικών κριτηρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιθανόν και πριν τα Χριστούγεννα η ανακοίνωσή τους.

Τις 12.916 έφθασαν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Από αυτό το σύνολο των αιτήσεων οι 3.493 αφορούσαν αιτήσεις μεταφοράς θέσεων εισαγωγής με βάση το οικονομικό κριτήρια ( κατά κεφαλήν εισόδημα <= 9.000 ευρώ) και οι 9.423 αφορούσαν αιτήσεις μεταφοράς θέσεων εισαγωγής με βάση τις κατηγορίες Πολυτέκνων , Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών.

Όσον αφορά τις μετεγγραφές των οικονομικών κριτηρίων που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ο υπουργός Παιδείας με γραπτή του απάντηση ενημέρωσε ότι στις 24 Οκτωβρίου του 2014, έγινε η αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων με τους ενδιαφερόμενους για μεταφορά θέσης εισαγωγής με βάση το οικονομικό κριτήριο προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στις 17 Νοεμβρίου 2014 η αρμόδια Διεύθυνση παρέλαβε τα άνω ηλεκτρονικά αρχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία, μετά από επεξεργασία στέλνονται εκ νέου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Να σημειώσουμε ότι το διάστημα 27 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου κλήθηκαν όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις μετεγγραφών με οικονομικά κριτήρια να εισέλθουν στο σύστημα ώστε να ενημερωθούν για την εγκυρότητα της αίτησής τους.

1 στις 2 αιτήσεις αναμένεται να ικανοποιηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα αποτελέσματα αναμένονται από μέρα σε μέρα ενώ υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν την παραμονή Χριστουγέννων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό ικανοποίησης περίπου στο 50%, δηλαδή μια από τις δυο αιτήσεις αναμένεται να ικανοποιηθούν.

Ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του στον 9.84 έκανε λόγο για 1900 μετεγγραφές που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων, όπως γράψαμε έφθασε τις 3.493.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.