Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Χαμηλή η συμμετοχή στις εκλογές της Λιβερίας λόγο Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ψηφοφόροι φοβούνται την εξάπλωση του ιού και παρέμειναν στα σπίτια τους.
Ιδιαίτερα χαμηλό ήταν το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Λιβερία, καθώς οι ανησυχίες για τον ιό Έμπολα έκαναν πολλούς ψηφοφόρους να επιλέξουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Προσωπικό εξοπλισμένο με ειδικούς ανιχνευτές μέτρησης της θερμοκρασίας ήλεγχαν τους ψηφοφόρους για τυχόν ενδείξεις του αιμορραγικού πυρετού. Οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι, πριν εισέλθουν στα κέντρα για να ψηφίσουν, να πλύνουν τα χέρια τους με οινόπνευμα, να στέκονται στην ουρά σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων ο ένας από τον άλλον και να έχουν φέρει το δικό τους στυλό ο καθένας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση της προέδρου Έλλεν Τζόνσον Σίρλιφ είχε καθυστερήσει τη διεξαγωγή των εκλογών, που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν τον Οκτώβριο, εν μέσω ανησυχιών ότι η προεκλογική εκστρατεία πιθανόν επιδεινώσει την εξάπλωση της επιδημίας. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απεφάνθη αυτό το μήνα ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.

«Πάω να ψηφίσω γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί δικαίωμά μου», δήλωσε ένας ψηφοφόρος. «Δεν ανησυχούμε για τον Έμπολα γιατί ακολουθούνται να απαραίτητα προληπτικά μέτρα», δήλωσε ένας άλλος.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε αμέσως αφότου έκλεισαν οι κάλπες στις 18:00 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι της εκλογικής επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο αριθμός των νεκρών στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας του Έμπολα έχει φτάσει τους 7.373 εκ του συνόλου των 19.031 κρουσμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.