Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια ΟΗΕ στους γιατρούς του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό που μάχεται κατά του ιού Έμπολα εξέφρασε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, δύο από τις τρεις χώρες –Γουινέα- που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Ο Μπαν επαίνεσε το νοσηλευτικό προσωπικό των τριών αυτών χωρών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιδημίας και προσβλήθηκαν από αυτή ενώ επιμελούνταν τη θεραπεία άλλων ασθενών.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επισκέφτηκε ένα κέντρο θεραπείας του Έμπολα λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φρίταουν και άκουσε την 28χρονη νοσοκόμα Ρεμπέκα Τζόνσον καθώς εξιστορούσε πως προσβλήθηκε από τον ιό ενώ φρόντιζε ασθενείς, ότι ξεπέρασε την ασθένεια και γύρισε και πάλι στη δουλειά της.

«Θα σταθούμε στο πλευρό της Σιέρα Λεόνε έως ότου η επιδημία τεθεί υπό έλεγχο και η χώρα ανακάμψει από τις καταστροφικές επιπτώσεις του ιού», δήλωσε ο Μπαν χαρακτηρίζοντας την ιστορία της Τζόνσον «συγκινητική».

Ο ίδιος πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα τη Γουινέα και το Μαλί, προτού μεταβεί στη Γκάνα όπου βρίσκεται η έδρα της αποστολής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού. «Ο Έμπολα συνεχίζει να αποτελεί μια παγκόσμια κρίση και πρέπει να τη σταματήσουμε στην πηγή της. Ο μόνος αποδεκτός στόχος είναι να υπάρχουν μηδέν κρούσματα», δήλωσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.