Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

«Fast track» παράταση του μνημονίου εν μέσω βροχής τροπολογιών - Τι παροχές ή φόρους φέρνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βροχή τροπολογιών και ένας νόμος fast track για την κύρωση της δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να κλείσουν – όπως πάντα την τελευταία στιγμή- τα ανοιχτά θέματα του 2014. Μάλιστα τις δύο τροπολογίες για την παράταση της απόσυρσης ΙΧ και των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας τις δημοσίευσε αποκλειστικά την Κυριακή 21/12 το Enikonomia.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σήμερα αναμένεται να κυρωθεί από την Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δίνεται η εξουσιοδότηση στο υπουργό οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να βάλλουν την υπογραφή τους στην δίμηνη παράταση του ελληνικού μνημονίου.

Εκτός από την παράταση του μνημονίου , μια μέρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας αναμένεται να κατατεθούν έξι συν μια τροπολογίες που θα ρυθμίζουν θέματα της αγοράς αυτοκινήτου της ακίνητης περιουσίας και τις διαφημίσεις

Συγκεκριμένα εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθούν σε ένα ή και περισσότερα νομοσχέδια οι εξής τροπολογίες:

Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση Αρση Ακινησίας

Η παράταση για ένα ακόμη χρόνο μέχρι και τις 31/12/2015 της πληρωμής μειωμένων τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός του.

Δηλαδή του καθεστώτος που θέλει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Αν δηλαδή κάποιος έχει παραδώσει τις πινακίδες του τον Μάρτιο θα μπορεί να εμφανιστεί και να τις πάρει πίσω αν καταβάλει το τίμημα που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας 9 μηνών.

Παράταση της απόσυρσης και το 2015

Η παράταση του καθεστώτος της απόσυρσης οχημάτων για ένα χρόνο μέχρι και το τέλος του 2015.

Η νέα απόφαση θα ορίζει ότι θα μπορούν να αποσυρθούν οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μέχρι και το 31/12/2001.

Το δε όφελος της απόσυρσης θα είναι κλιμακωτό. Θα κυμαίνεται από 300 ευρώ έως και 2800 ευρώ ανάλογα με το κυβισμό του νέου αυτοκινήτου που θα αγοράζει ο δικαιούχος σε αντικατάσταση του παλιού.

Αναβολή Φόρου Υπεραξίας

Η αναβολή του φόρου 15% επί της υπεραξίας ( διαφορά τιμής αγοράς πώλησης ) ακινήτων για δύο χρόνια , μέχρι και το τέλος του 2016 που αποφασίστηκε στο τέλος της περασμένη εβδομάδα.

Το μέτρο λαμβάνεται με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό κίνητρο για την τόνωση της κτηματαγοράς.

Παράταση διόρθωσης Ε9

Η παράταση της περιόδου για την διόρθωση λαθών του δελτίου περιουσιακής κατάστασης (Ε9) μέχρι και τις 30/12/2014.

Οι διορθώσεις αφορούν τις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης 2010 -2013 και θα βοηθήσει να διορθωθούν και τα λάθη του ΕΝΦΙΑ που έγιναν λόγω ανακριβών η ελλιπών στοιχείων του Ε9 των υπόχρεων.

Η απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη θα πρέπει με τροπολογία με δεδομένο ότι και προηγούμενη προθεσμία που είχε δοθεί και έληγε την Παρασκευή 19/12 είχε επίσης κυρωθεί με νόμο.

Μεταβολές περιουσιακής κατάστασης

Η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των μεταβολών περιουσιακής κατάστασης για το 2014 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2015.

Με τα στοιχεία αυτά θα ανανεωθεί το σύνολο του περιουσιολογίου για το επόμενο χρόνο.

Φόρος μεταβίβασης με βάση την εμπορική αξία

Η θέσπιση του μέτρου που θα υπολογίζει του φόρου μεταβίβασης όχι πια με βάση την αντικειμενική αλλά με βάση την εμπορική αξία που αναγράφεται στο συμβόλαιο πώλησης .

Φόρος επί των διαφημίσεων

Τέλος θα πρέπει να υπάρχει απόφαση για νέα αναστολή ή αλλιώς εφαρμογή του μέτρου με το οποίο επιβάλλεται φόρος 20% επί των εσόδων των διαφημίσεων και το οποίο αν και έχει ψηφιστεί από το 2010 ουδέποτε εφαρμόστηκε.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.