Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τα διατροφικά "ναι" και "όχι" στο γιορτινό τραπέζι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι να δοκιμάσετε και τι να αποφύγετε στα μενού των ρεβεγιόν για να κερδίσετε σε γεύση και να μη φορτωθείτε με κιλά.

-Την ημέρα των εορταστικών τραπεζιών αποφύγετε την παγίδα να μη φάτε όλη μέρα για να κάνετε κράτει μέχρι το βράδυ. Αντί για τσιμπολογήματα, φροντίστε τα γεύματά σας να είναι κανονικά, αν και ελαφρύτερα και με χαμηλότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως. Για παράδειγμα, καταναλώστε ένα φρούτο και γιαούρτι 1-2 ώρες πριν το τραπέζι ώστε να σας περιορίσει τη λιγούρα.

-Επιλέξτε ένα μόνο από τα ορεκτικά -κατά προτίμηση κάποιο που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά, για να σας δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση- και κρατηθείτε για το κυρίως πιάτο.

-Καταναλώστε άφθονη σαλάτα, ακόμη και αν περιέχει φρούτα ή ξηρούς καρπούς, καθώς τα τελευταία είναι πηγές βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών και προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού.

-Επιλέξτε μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνούχων τροφών (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό κ.ά.).

-Πείτε «ναι» στη γέμιση της γαλοπούλας. Συνήθως περιέχει κουκουνάρι, κάστανο και σταφίδες, τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Σίγουρα αποτελούν πολύ πιο υγιεινές επιλογές συγκριτικά με άλλα πιάτα, όπως σουφλέ ζυμαρικών.

-Ξεκινήστε με νερό ή ανθρακούχο νερό και στη συνέχεια καταναλώστε με μέτρο το αλκοόλ.

-Προτιμήστε κόκκινο κρασί και λόγω ημερών ενδώστε και σε μικρή ποσότητα σαμπανιζέ.

-Βασιλόπιτα ή κουραμπιές; Μελομακάρονο ή δίπλα; Δεν υπάρχει λόγος να βρεθείτε σε δίλημμα, αρκεί να επιλέξετε ένα μόνο γλυκό (σε μικρή ποσότητα) σε κάθε επίσημο τραπέζι. Σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τα πάντα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.