Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Διασύνδεση σχολικών μονάδων με μονάδες υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά μαθητές που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το περιεχόμενο του Ατομικού Δελτίου Υγείας του κάθε μαθητή (ΑΔΥΜ) θα μπορούν να γνωρίζουν, με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα, οι ιατροί και οι επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στην πλησιέστερη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) ή που εντάσσονται στο ΠΕΔΥ, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων, τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ κλπ, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Αυτό αφορά μαθητές που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (πχ νοσήματα καρδιολογικά, αλλεργίες, νευρολογικά, μεταβολισμού κλπ), έτσι ώστε μετά από σχετική ενημέρωσή τους, να έχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης, σε συνεργασία με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Η εν λόγω ρύθμιση έχει ως στόχο σε συνέχεια των ανωτέρω να θέσει σε ετοιμότητα τις μονάδες υγείας, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτου συμβάντος να γίνονται άμεσα οι ενέργειες μεταφοράς του/της μαθητή/τριας στην πλησιέστερη ενημερωμένη μονάδα υγείας καθώς και να παρέχουν οδηγίες για τη διαχείριση του μαθητής/τριας κατά περίπτωση έως τη μεταφορά του/της.

Είναι απαραίτητο ως προς τη διασύνδεση των σχολικών μονάδων με τις πλησιέστερες μονάδες υγείας για τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, να δίνεται προτεραιότητα σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Στις σχολικές μονάδες των αστικών περιοχών που λειτουργούν πολλές μονάδες υγείας η διακομιδή των μαθητών δύναται να γίνει είτε από το ΕΚΑΒ προς οποιαδήποτε εφημερεύουσα μονάδα υγείας είτε με ευθύνη του γονέα /κηδεμόνα στην πλησιέστερη ενημερωμένη – για το πρόβλημα υγείας του μαθητή/τριας – μονάδα υγείας.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε γραπτή απάντηση του υφυπουργού Παιδείας μετά από σειρά ερωτημάτων που έθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Ταλιαδούρος για τους μαθητές με προβλήματα υγείας (αλλεργικούς) και τις ενέργειες του Υπουργείου για ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.