Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Περίεργες συνήθειες ύπνου διάσημων προσώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τομ Κρουζ έχει χτίσει ειδικό δωμάτιο… ροχαλητού.

Ο ύπνος είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο αγαθό, που έχει καταντήσει σχεδόν «πολυτέλεια» για πολλούς εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών και απαιτήσεων της καθημερινότητας…

Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει τα οφέλη του ύπνου στην υγεία του και να φροντίζει να αναπληρώνει, όσο μπορεί, τις ώρες που του λείπουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έχοντας αυτό υπόψη, διαβάστε παρακάτω μερικές περίεργες συνήθειες ύπνου διάσημων προσώπων, όπως παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα του Business Insider.

1. Ο Τομ Κρουζ κοιμάται σε ειδικό, ηχομονωμένο δωμάτιο ροχαλητού



Ο Τομ Κρουζ έχει κατασκευάσει ένα ειδικό δωμάτιο στο πίσω μέρος του σπιτιού του, με κατάλληλη ηχομόνωση, για να μπορεί να… απολαμβάνει τον ύπνο του ροχαλίζοντας ελεύθερα.

2. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έριχνε ένα δίωρο υπνάκο την ημέρα



Κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έπινε λίγο ουισκάκι με σόδα και έπεφτε για ένα δίωρο υπνάκο. Ο ίδιος έλεγε ότι η σύντομη αυτή σιέστα τού επέτρεπε να φέρνει εις πέρας δουλειάς μιάμιση μέρας σε κάθε 24ωρο.

3. Η Μαράια Κάρεϊ κοιμάται 15 ώρες παρέα με 20 υγραντήρες



«Πρέπει να κοιμάμαι 15 ώρες, για να τραγουδάω όπως θέλω» είχε πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Interview το 2007.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι στο δωμάτιό της, γύρω από το κρεβάτι της έχει 20 υγραντήρες, οι οποίοι καταπραΰνουν τον πονόλαιμο και προσθέτουν υγρασία στο στεγνό αέρα. «Είναι σαν να κοιμάμαι σε χαμάμ» είχε πει.

4. Ο Στίβεν Κινγκ θέλει τα μαξιλάρια του να «κοιτούν» σε συγκεκριμένη κατεύθυνση



Σύμφωνα με το βιβλίο της Lisa Rogak «Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King», ο διάσημος συγγραφέας ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τελετουργικό στο βραδινό του ύπνο.

«Πλένω τα δόντια μου και τα χέρια μου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θα έπρεπε να πλένει κανείς τα χέρια του πριν πέσει για ύπνο, αλλά το κάνω. Επίσης, τα μαξιλάρια πρέπει να ‘κοιτούν’ σε συγκεκριμένη κατεύθυνση».

5. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι κοιμόταν κάθε 4 ώρες για 20 λεπτά



Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ακολουθούσε μια ακραία μορφή πολυφασικού προγράμματος ύπνου –ονομάζεται Uberman- σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να κοιμάται για 20 λεπτά κάθε τέσσερις ώρες.

6. Ο Έμινεμ προτιμά το αλουμινόχαρτο από τις κουρτίνες



Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κοιμούνται, είτε κλείνουν τα παντζούρια ή χρησιμοποιούν πιο σκούρες κουρτίνες. Όχι όμως και ο Έμινεμ, ο οποίος προτιμά να τοποθετεί αλουμινόχαρτο στα παράθυρα για να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ύπνου, σημειώνει το δημοσίευμα.

7. Ο Κάρολος Ντίκενς κοιμόταν μόνο… προς το βορρά



Λέγεται ότι ο Κάρολος Ντίκενς υπέφερε από αϋπνίες. Ο ίδιος κοιμόταν πάντα με μια πυξίδα, έτσι ώστε να είναι σίγουρος ότι «κοιτάζει» πάντα προς το βορρά. Ο διάσημος συγγραφέας φέρεται να πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο βελτίωνε τη δημιουργικότητά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.