Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Κοιμηθείτε νωρίς για… περισσότερη αισιοδοξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιγότερες ώρες ύπνου φέρνουν αρνητικές σκέψεις.
Οι άνθρωποι που πέφτουν για ύπνο αργότερα και κοιμούνται γενικά λιγότερες ώρες κάνουν πιο πολλές αρνητικές σκέψεις και νοιώθουν πιο «πνιγμένοι» από τις καταστάσεις.

Αυτά τουλάχιστον λένε οι ερευνητές Jacob Nota και Meredith Coles από το Binghamton University των Η.Π.Α. Επίσης παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι αυτοί ασχολούνται υπερβολικά με το μέλλον και ότι συχνά αναμασούν το παρελθόν. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι χαρακτηριστικές των ανθρώπων που υποφέρουν από αγχώδη διαταραχή, μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη, κοινωνική φοβία ή ψυχαναγκασμό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να παρουσιάζουν προβλήματα με τον ύπνο τους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 νέους ενήλικες να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια και να φέρουν σε πέρας «ασκήσεις» στον υπολογιστή. Έτσι μετρήθηκε το κατά πόσο οι συμμετέχοντες ανησυχούσαν, πάθαιναν εμμονή ή αναμασούσαν τα ίδια πράγματα, χαρακτηριστικά τα οποία συσχετίζονταν με τις αρνητικές σκέψεις. Επίσης, τους ρώτησαν αν ήταν πιο πολύ πρωινοί ή βραδινοί τύποι.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι κοιμόντουσαν λιγότερη ώρα και έπεφταν για ύπνο αργότερα ήταν πιο πιθανό να κάνουν επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις από ότι άλλοι. Αυτό δηλαδή συνέβαινε και με όσους περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως βραδινούς τύπους. Οι ερευνητές σύστησαν τον ύπνο που διαρκεί αρκετά και δεν διακόπτεται ως τη λύση για να αρχίσουμε να διώχνουμε τις αρνητικές σκέψεις που μας στοιχειώνουν τις νύχτες και βέβαια τη ζωή.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.