Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ζευγάρι Ολλανδών όργωσε 16 χώρες με τις μοτοσικλέτες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπληκτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Ο Pieter Grimminck και η Mandy Brander από το Άμστερνταμ παράτησαν τις σταθερές δουλειές τους, πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους, πήραν τα πράγματά τους και κυριολεκτικά έφυγαν για άλλη γη κι άλλα μέρη.

«Καβάλησαν» τις μηχανές τους και ταξίδεψαν σε 16 χώρες, μέσα σε τρεις μήνες.

Οι δυο τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο blog τους WeWantAdventure.com, όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει μοναδικές φωτογραφίες από τους τόπους που επισκέφθηκαν. Η 27χρονη Mandy, η οποία είναι φωτογράφος, απαθανάτισε το πέρασμά τους από την Τουρκία, την Αρμενία, το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και πολλά άλλα μέρη.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην Daily Mail, δεν σκοπεύουν να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Όσο ωραίο και περιπετειώδες κι αν ακούγεται όλο αυτό έχει και τις δυσκολίες τους. Το ζευγάρι μπορεί να περάσει ημέρες χωρίς να έχει πρόσβαση σε κανονική τουαλέτα ή νερό, ή ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα.

«Στην Αρμενία είχαμε κολλήσει για καιρό εξαιτίας της βαριάς χιονόπτωσης και ευτυχώς μια αξιαγάπητη οικογένεια μας είχε αφήσει να μείνουμε στο σπίτι της για ημέρες» θυμάται ο 33χρονος Pieter και προσθέτει πως «αισθανθήκαμε τόσο ευπρόσδεκτοι, γιατί ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ φτωχοί, μας φιλοξένησαν σαν να ήμασταν η οικογένειά τους».

Τα δύσκολα όμως ήταν στο Τατζικιστάν: «Είχαμε ήδη διανύσει πολλούς κακοτράχαλους δρόμους, αλλά στο Τατζικιστάν ήταν πολύ δύσκολα. Ούτε ντους, ούτε τουαλέτα για μία εβδομάδα, κοιμόμασταν στα πατώματα των σπιτιών των ανθρώπων ή σε σκηνές, υψηλό υψόμετρο, χιόνι, μόνο σούπα με πατάτα για δείπνο και αυγά το πρωί» θυμάται η 27χρονη Mandy.

Το ζευγάρι πέρασε επίσης, δύο ολόκληρες ημέρες για να περάσουν τα σύνορα με το Αφγανιστάν τα οποία χωρίζονται μέσω ενός μικρού ποταμού.

Παρόλα αυτά το ζευγάρι δεν σκοπεύει να σταματήσει. Επόμενος σταθμός τους είναι η Ινδία.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.