Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το μεγαλείο των Δελφών σε 75 δευτερόλεπτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα σε ένα εκπληκτικό βίντεο.

Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Υπήρξε ο ομφαλός της γης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ έγινε η συνάντηση των δύο αετών, που έστειλε ο Δίας από την άκρη του σύμπαντος για να υποδείξουν το κέντρο του κόσμου.

Στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου των Δελφών μας ταξιδεύει το βίντεο Visit Greece, προβάλλοντας το ιερό της Αθηνάς Προναίας, την Θόλο και τα ερείπια τριών ναών της θεάς.

Στο βίντεο θα δείτε ακόμα το πιο σπουδαίο σημείο του μαντείου είναι ο ναός του Απόλλωνα, το σημείο όπου η ιέρεια Πυθία έδινε τους χρησμούς της, έχοντας μπει σε κατάσταση ιερής μέθης.

Στην περιήγηση σας θα δείτε ακόμα το αρχαίο θέατρο και το στάδιο, πάνω από το ιερό του Απόλλωνα. Το στάδιο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημείο του είδους του και είναι ταυτισμένο με τους Πυθικούς Αγώνες.

Στο μουσείο παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα, η ιστορία του μαντείο και του δελφικού ιερού.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.