Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των αλλεργιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλείστε τα παράθυρα

Η διατήρηση του αέρα στο εσωτερικό ελεύθερου από αλλεργιογόνα μπορεί να βοηθήσει να περιοριστούν τα συμπτώματα στη μύτη. Βάλτε ειδικά φίλτρα αέρα στο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού για να απομακρυνθεί το 90% to 95% των σωματιδίων από τον αέρα. Το κλείσιμο των παραθύρων και των πορτών όταν τα επίπεδα γύρης είναι υψηλά επίσης μπορεί να βοηθήσει να κρατηθούν έξω από το σπίτι η γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.
Σκεφτείτε εναλλακτικές θεραπείες

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα συμπληρώματα βοηθούν στις αλλεργίες της μύτης. Ο πετασίτης είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα και έχει ερευνηθεί καλά.
Πλύντε τα αλλεργιογόνα

Κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι φέρνετε μαζί σας μικρά κομμάτια του έξω κόσμου. Τα ρούχα, τα παπούτσια, τα μαλλιά και το δέρμα καλύπτονται με μικρά σωματίδια από εκεί που ήσασταν. Το μπάνιο και η αλλαγή των ρούχων βοηθά να ξεπλυθούν τα αλλεργιογόνα. Αφήστε τα παπούτσια στην πόρτα για να εμποδίσετε τα αλλεργιογόνα να μπουν στο σπίτι.
Να φοράτε μάσκα

Μια μάσκα μπορεί να εμποδίσει τα αλλεργιογόνα από την είσοδό τους στους αεραγωγούς σας όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε ορισμένους παράγοντες που προκαλούν αλλεργία, όπως όταν σκουπίζετε.
Υγιεινή διατροφή

Έρευνα ανακάλυψε ότι παιδιά που κατανάλωναν διατροφή πλούσια σε φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα σταφύλια, μήλα, πορτοκάλια και ντομάτες είχαν λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας.
Ερευνητές προσπαθούν ακόμα να αποσαφηνίσουν τη σχέση μεταξύ διατροφής και ρινικών αλλεργιών αλλά η υγιεινή διατροφή είναι γνωστό ότι βοηθά τον οργανισμό. Δοκιμάστε να προσθέσετε τουλάχιστον ένα φρέσκο φρούτο και λαχανικό σε κάθε γεύμα.
Χρήση ρινικού σπρέι

Το ρινικό σπρέι καθαρίζει τη βλέννη από τη μύτη και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφισή των συμπτωμάτων ρινικής αλλεργίας.
Μπορεί να απομακρύνει βακτήρια, να λεπτύνει τη βλέννη και να βοηθήσει στη μείωση της καταρροής.
Να πίνετε περισσότερα υγρά

Αν αισθάνεστε μπούκωμα δοκιμάστε να πιείτε περισσότερο νερό, χυμούς ή άλλα υγρά. Η κατανάλωση επιπλέον υγρών μπορεί να βοηθήσει να λεπτύνει η βλέννη στις ρινικές οδούς και ενδεχομένως να σας ανακουφίσει. Ζεστά υγρά, όπως το τσάι ή η σούπα μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικά λόγω του οφέλους του ατμού.
Μάθετε πώς να καθαρίζετε σωστά

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο εσωτερικό. Καθαρίζοντας μες σκληρά χημικά μπορεί να ερεθίσετε τις ρινικές οδούς και να επιδεινώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας.

Προσπαθήστε ένα καθαρίσετε με απλά προϊόντα νοικοκυριού όπως το ξίδι ή η σόδα. Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική σκούπα που έχει φίλτρο HEPAγια την αιχμαλωσία των αλλεργιογόνων.
Αν οι αλλεργίες σας είναι σοβαρές σκεφτείτε να βρείτε κάποιον να καθαρίζει το σπίτι.
Δοκιμάστε ατμό

Η εισπνοή ατμού είναι απλός τρόπος ανακούφισης της ρινικής συμφόρησης και μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή όταν έχετε αλλεργίες.
Καθήστε πάνω από ένα ζεστό μπολ ή λεκάνη με νερό και βάλτε μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι σας για να αιχμαλωτιστεί ο ατμός. ‘Η καθίστε στο μπάνιο έχοντας ανοιχτό το νερό στο ντους. Χρησιμοποιήστε ατμό αρκετές φορές την ημέρα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Αποφύγετε τον καπνό

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα συμπτώματα αλλεργίας επιδεινώνοντας την καταρροή. Αν καπνίζετε σταματήστε και ζητήστε και από τους άλλους καπνιστές με τους οποίους συγκατοικείτε να σταματήσουν. Προσπαθήστε να αποφύγετε μέρη στα οποία καπνίζουν οι άνθρωποι. Αποφύγετε άλλους καπνούς που μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, όπως τα σπρέι και τον καπνό από τα τζάκια.
Σκεφτείτε την πιθανότητα να κάνετε βελονισμό

Ο βελονισμός μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει σε ένα βαθμό ανακούφιση σε ανθρώπους που έχουν αλλεργίες. Δεν έχει μελετηθεί ευρέως και ο τρόπος που επηρεάζει την αλλεργική ρινίτιδα είναι ακόμα ασαφής. Ωστόσο, λίγες έρευνες έδειξαν ότι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση των ρινικών αλλεργιών. Αν θέλετε να τον δοκιμάσετε μιλήστε στον γιατρό σας σχετικά με το αν θα μπορούσε να βοηθήσει τις αλλεργίες σας.
Να γνωρίζετε τους εκλυτικούς παράγοντες

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά για να αποφύγετε τους παράγοντες που σας ενοχλούν θα πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι. Κλείστε ραντεβού με τον αλλεργιογόνο για τεστ αλλεργίας στο δέρμα για να βοηθηθείτε να καταλάβετε τι είναι αυτό που σας πειράζει. Ορισμένοι απαλλάσσονται από το κατοικίδιό τους και στη συνέχεια μαθαίνουν ότι δεν ήταν αυτό που προκαλούσε την αλλεργία τους.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.