Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στην Πυλαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμφωνία υπέγραψαν CERN και «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης».

Συμφωνία συνεργασίας με τον πολυεθνικό ερευνητικό οργανισμό CERN υπέγραψε στη Γενεύη η «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», με αντικείμενο τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η θερμοκοιτίδα, που θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολης» στην Πυλαία, θα δίνει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά.

Με αυτό τον τρόπο αφενός θα υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την «Τεχνόπολη» και αφετέρου θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της «Τεχνόπολης» Τάσος Τζήκας και ο Γερμανός γενικός διευθυντής του CERN δρ. Ρολφ Χόγιερ (Rolf Heuer). «Οι συζητήσεις για τη συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησαν εντατικά εδώ και τέσσερα χρόνια και για την οριστικοποίηση της συνέβαλαν αποφασιστικά οι Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία του CERN» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα, που επιχειρεί να αξιοποιήσει με αυτό τον τρόπο τα επιτεύγματα του CERN. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Μεγάλη Βρετανία, που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες ακολούθησαν η Νορβηγία και η Ολλανδία. Μετά την Ελλάδα –ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου- σειρά παίρνει η Αυστρία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος της «Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης» Τάσος Τζήκας, ο οποίος είναι συγχρόνως και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) δήλωσε: «Η συμφωνία με το CERN είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών, στη διάρκεια της οποίας γνωρίσαμε τον κόσμο του CΕRΝ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες επιστήμονες».

Πρόσθεσε δε ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο CΕRΝ, αλλά και άλλες που δεν συμμετέχουν, όπως οι ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται τη σημασία και τις δυνατότητες της σύνδεσης μιας τόσο υψηλού επιπέδου ερευνητικής προσπάθειας με την επιχειρηματικότητα.

«Η “Τεχνόπολη”, από εδώ και πέρα, θα παίξει το ρόλο της “γέφυρας” ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και το CΕRΝ για τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση από τους επόμενους μήνες ξεκινάμε ενημερώσεις κατ’ αρχήν στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις Βαλκανικές χώρες, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και πανεπιστήμια» κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.