Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Απόσυρση ΙΧ και το 2015 με εκπλήξεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μέτρο της απόσυρσης εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου χωρίς αν έχει υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος που θα ορίζει τη συνέχιση του μέτρου και το 2015.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστκές πληροφορίες του Enikonomia η παράταση του μέτρου της απόσυρσης θα ανακοινωθεί στα τέλη του 2014 με νέες παραμέτρους και θα περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο που θα δίνει «παράταση» λίγων ημερών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2015!

Με αυτή την ολιγοήμερη παράταση είσπραξης των Τελών Κυκλοφορίας η κυβέρνηση πετυχαίνει και κάτι πολύ σημαντικό που αφορά στα πρώτα έσοδα του 2015 καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων σπεύδουν να καταβάλουν τα Τέλη στις αρχές του νέου έτους με αποτέλεσμα στο Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού τα έσοδα να παρουσιάζονται πολύ αυξημένα...

Η εισήγηση...
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η εισήγηση που έχει γίνει από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη προς τον Γκίκα Χαρδούβελη περιλαμβάνει παράταση του μέτρου και 2015 με μια σημαντική διαφορά όμως η οποία εστιάζεται στην ηλικία των αποσυρόμενων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα η εισηγήση παράτασης του μέτρου της απόσυρσης για την επόμενη θα αφορά οχήματα για τα οποία έχει εκδοθεί Αδεια Κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31/12/2002 ενώ κανονικά θα έπρεπε να αφορούσε οχήματα με 1η Αδεια Κυκλοφορίας μέχρι 31/12/2001.
Η συγκεκριμένη κίνηση αποφασίστηκε για δύο λόγους που εστιάζονται αρχικά στη μείωση του αριθμού των οχημάτων που οδηγούνται στα Κέντρα Ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και δευτερευόντος από το γεγονός πως υπάρχουν πολλά οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31/12/2002 που οι κάτοχοί τους δεν μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν επωφελούμενοι του μέτρου της απόσυρσης.

Πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στο Enikonomia πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης εξαιτίας της εμπλοκής που υπάρχει με την τρόικα δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το θέμα της απόσυρσης οπότε οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη του 2014.

Βέβαια υπάρχει και μια φήμη σύμφωνα με την οποία είναι πολύ πιθανό για πρώτη φορά στο μέτρο της απόσυρσης του 2015 να περιλαμβάνονται και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μετά από επιστολή που απέστειλε ο ΣΕΕΑΕ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Οχήματα και με Φυσικό Αέριο
Πέραν όμως των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ακόμη ένα θέμα έχει τεθεί υπόψιν των στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αφορά τα αυτοκίνητα που κινούνται και με Φυσικό Αέριο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις από Εισαγωγείς Αυτοκινήτων προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας περαιτέρω «επιδότηση» των καινούριων μοντέλων που κινούνται και με Φυσικό Αέριο καθώς είναι λιγότερο ρυπογόνα από τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αντίστοιχα μοντέλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.