Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λάθη που οι επιτυχημένοι αποφεύγουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι δεν κάνει ποτέ ένα καλός επιχειρηματίας.

Είτε μιλάμε για έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είτε για εκλογές, είτε και για μία επιχειρηματική κίνηση, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ότι υπάρχουν νικητές και χαμένοι.

Δείτε τι δεν κάνουν οι άνθρωποι που κερδίζουν.

- Οι επιτυχημένοι δε ζηλεύουν. Όταν βλέπουν τους άλλους ανθρώπους γύρω τους να επιτυγχάνουν τότε κινητοποιούνται, ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ανταγωνιστές. Καταλαβαίνουν ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να επιτύχει, οπότε το να ασχολείσαι με την επιτυχία των άλλων σε κάνει να χάνεις το δικό σου δρόμο.

- Οι επιτυχημένοι δεν κοιτάνε πίσω. Όλοι βρίσκουν αναποδιές στο δρόμο τους, όλοι περνάνε δυσκολίες, όμως αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να κοιτάτε πάντα μπροστά.

- Οι επιτυχημένοι δε βρίσκουν δικαιολογίες. Όταν πάρουν μία λάθος απόφαση, αναζητούν την αιτία του προβλήματος που οδήγησε στην αποτυχία και παίρνουν ένα μάθημα. Δεν ασχολούνται με το να δικαιολογούν το λάθος.

- Οι επιτυχημένοι δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Η ηλικία, τα χρόνια της εμπειρίας, η επιτυχία δεν έχουν καμία σημασία. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που να ξέρει τα πάντα και οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν καλά. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να μαθαίνουν και να εμπνέονται.

- Οι επιτυχημένοι δεν κάνουν παρέα με αρνητικούς ανθρώπους, με αυτούς που συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες, που παραπονιούνται και που τα βλέπουν όλα μαύρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καρκίνος και η σχέση μαζί τους μόνο με άρνηση μπορεί να σε γεμίσει.

- Οι επιτυχημένοι δε σηκώνονται από το κρεβάτι χωρίς να έχουν σχέδιο. Η ημέρα έχει πολλές ώρες, τι οποίες πρέπει κανείς να ξέρει πώς θα εκμεταλλευτεί.

- Οι επιτυχημένοι δε φοβούνται να κάνουν αλλαγές και να προσαρμοστούν. Δεν έχουν πρόβλημα αν χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν ολόκληρη τη στρατηγική τους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η Apple δεν προσαρμοζόταν και είχε κολλήσει στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

- Οι επιτυχημένοι δεν αφήνουν την αποτυχία να τους σταματήσει. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει η πιθανότητα αποτυχίας και αν αυτό συμβεί, απλά προχωρούν παρακάτω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.