Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.
Αν σας αρέσει το «βαρύ», αγγλικό πρωινό, με λουκάνικα, αυγά και φασόλια, μπορεί να καταφέρετε να… «ξαλαφρώσετε» κάπως τη ζυγαριά σας!

Βέβαια, για εμάς του «νότιους» ένα πρωινό αποτελούμενο από μπέικον, λουκάνικο, φασόλια, αυγά και ψωμί ακούγεται περισσότερο σαν… «βαρύ μεσημεριανό μια κρύα μέρα του χειμώνα», ωστόσο όπως επισημαίνουν ειδικοί, το πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, δηλαδή της χημικής ουσίας που ρυθμίζει την όρεξη για φαγητό.

Όπως αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές, όσοι αποφεύγουν να τρώνε πρωινό, εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην υπερφαγία και κατά συνέπεια στην πρόσληψη βάρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, οι έφηβοι που παρέλειπαν να τρώνε πρωινό ήταν περισσότερο επιρρεπείς στην παχυσαρκία.

Αντίθετα, όσοι κατανάλωναν «βαρύ» πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, είχαν λιγότερες λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να τρώνε πολύ στη συνέχεια.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι οι άνθρωποι εμφανίζουν δραματική πτώση στην όρεξη για κάτι γλυκό, όταν τρώνε πρωινό. Όταν δε, το πρωινό αποτελείται από πρωτεΐνες, τότε μειώνεται η όρεξη και για αλμυρά ή παχυντικά φαγητά» ανέφερε η καθηγήτρια Heather Leidy από το πανεπιστήμιο Missouri-Columbia. «Από την άλλη, όταν παραλείπει κανείς το πρωινό, τότε η λαχτάρα για περισσότερο φαγητό αυξάνεται όσο περνά η μέρα» πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nutrition.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.