Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πληρώνει την... πλάκα με τη μαϊμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε γάλλο πολιτικό για το σχόλιο του για την Κρ. Τομπιρά.

Ένας πολιτικός της γαλλικής ακροδεξιάς καταδικάστηκε σήμερα σε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή συνέκρινε την υπουργό Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, που κατάγεται από τη Γουιάνα, με μια μαϊμού.

«Δεν καταλαβαίνω και πολύ το κίνητρο της απόφασης. Ήθελα απλώς να κάνω πλάκα», είπε ο Ολιβιέ Μπιρλάτς, που εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Σεϊνόντ, μιας μικρής κοινότητας της Άνω Σαβοΐας με το κόμμα Εθνικό Μέτωπο.



Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Μπιρλάτς είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Twitter τη φωτογραφία μιας μαϊμούς πάνω σε ένα ποδήλατο, απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε την υπουργό Δικαιοσύνης, που συνηθίζει να μετακινείται με ποδήλατο.

Εξαιτίας της ανάρτησης αυτής ο Μπιρλάτς διαγράφηκε από το Εθνικό Μέτωπο (FN), το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί την εικόνα του ρατσιστικού κόμματος.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει και άλλα πρόσωπα για παρόμοιες υποθέσεις, καθώς η Τομπιρά είναι συχνός στόχος της γαλλικής ακροδεξιάς εξαιτίας της καταγωγής της και του νόμου για τον γάμο ομοφυλόφιλων που πέρασε το 2013.

Στις 30 Οκτωβρίου το ακροδεξιό γαλλικό περιοδικό Minute καταδικάστηκε σε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για το εξώφυλλό του, τον Νοέμβριο του 2013, στο οποίο παρομοίαζε την Τομπιρά με μαϊμού. Εξάλλου μια πρώην υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, η οποία επίσης διαγράφηκε από το κόμμα, καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση για τους ίδιους λόγους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.