Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Τα τέσσερα μυστικά της μακροζωίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι λένε οι άνθρωποι που έχουν πατήσει τα 100.

Αρκεί να ανοίξουμε την τηλεόραση, να μπούμε στο Ίντερνετ ή να ξεφυλλίσουμε ένα περιοδικό για να δούμε αμέτρητες συμβουλές νεότητας, ευτυχίας και υγιεινής διατροφής.

Και ενώ Αμερικανοί και Ευρωπαίοι καταναλωτές αναζητούν διαρκώς την τέλεια δίαιτα, τη σωστή διατροφή και τη σωστή άσκηση, ξεχνούν ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Την εμπειρία των ανθρώπων που ζουν εδώ και πάνω από έναν αιώνα.
Οι άνθρωποι αυτοί δε γνωρίζουν την πηγή της αιώνιας νεότητας, αλλά σίγουρα μπορούν να μας δώσουν λίγη από τη σοφία τους.

1. Απολαύστε χρόνο με την οικογένεια σας

Παρότι οι εποχές που οι σημερινοί αιωνόβιοι μεγάλωναν τα παιδιά τους είναι πολύ διαφορετικές από το σήμερα, γεγονός παραμένει ότι όλοι απολάμβαναν ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, κατά γενική ομολογία αποδίδουν τη μακροζωία και την καλή τους υγεία στο χρόνο που ξοδεύουν με την οικογένεια και τα παιδιά τους.

2. Να φροντίσετε να κρατήσει ο γάμος σας

Βρισκόμαστε στην εποχή που τα διαζύγια είναι αμέτρητα και ο αριθμός των γάμων έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου αιώνα, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα το να λέει κανείς «Σ’αγαπώ» συχνά είναι μία από τις απαντήσεις που έδωσαν οι υπερήλικες ως αιτία για τη μακροζωία τους.

3. Να ξεκινήσετε να κάνετε οικονομίες. Σήμερα

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των οικονομικών, επίσης οι απαντήσεις ήταν καθολικές. Ξοδέψτε λιγότερα και μαζέψτε περισσότερα. Και παρότι φαίνεται προφανές από μία γενιά που βίωση το μεγάλο κραχ, αλλά και το μεγάλο πόλεμο, μελέτες δείχνουν ότι δεν ακολούθησαν όλοι οι Αμερικανοί εκείνων των ετών αυτή την απλή συμβουλή. Φαίνεται πως το ένα τρίτο δε μαζεύει αρκετά χρήματα για όταν βγει στη σύνταξη.

4. Να είστε ενεργοί

Παρότι πολλοί πιστεύουν ότι το να ζήσει κανείς πολλά χρόνια είναι θέμα τύχης, η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Σε ό,τι αφορά στις συνήθειες των αιωνόβιων, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πιει ποτέ και άλλοι ότι πίνουν όσο καλό ουίσκι μπορούν. Αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι. Ότι πρέπει να είναι σε φόρμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.