Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο πρώτος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας καινοτομεί στην προσπάθεια αυτοκίνησης μηδενικών εκπομπών CO2.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) σε συνεργασία με την BMW Hellas εγκατέστησαν τον πρώτο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, στο χώρο στάθμευσης μικρής διάρκειας Ρ2.

Ο φορτιστής είναι ισχύος 3,7 kW και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή plug-in hybrid όχημα φέρει υποδοχή TYPE 2. Ενδεικτικά, όσον αφορά στο χρόνο φόρτισης, ένα όχημα BMW i3 θα μπορεί να φορτίζει σε περίπου 6 ώρες (φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας).



Η υπηρεσία φόρτισης θα παρέχεται χωρίς χρέωση σε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία Executive Valet Parking, καθώς και στους πελάτες του χώρου στάθμευσης Ρ2.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας καινοτομεί στην προσπάθεια αυτοκίνησης μηδενικών εκπομπών CO2, καθώς η ενέργεια που θα τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.



Η ηλεκτρική ενέργεια που θα διατίθεται για τη φόρτιση θα αντιλογίζεται σε μηνιαία βάση με την παραγωγή των φωτοβολταϊκών panels που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού του αεροδρομίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.