Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ericsson και Apple υπογράφουν συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δύο εταιρείες βάζουν τέλος στις δικαστικές τους διαμάχες.

Η Ericsson και η Apple συμφώνησαν επί μίας παγκόσμιας συμφωνίας εκμετάλλευσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει μία γενική άδεια χρήσης, η οποία καλύπτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με πρότυπα βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δύο εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των GSM, UMTS και LTE) και παρέχει ορισμένα άλλα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.

Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει την επίλυση όλων των νομικών διαφορών που σχετίζονται με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των εταιρειών.

Ως μέρος της επταετούς συμφωνίας, η Apple θα πραγματοποιήσει μια αρχική πληρωμή στην Ericsson και, στη συνέχεια, θα πληρώνει εν εξελίξει δικαιώματα εκμετάλλευσης. Οι ειδικοί όροι της σύμβασης παραμένουν απόρρητοι.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις θετικές επιπτώσεις του διακανονισμού, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας επιχειρηματικής δραστηριότητας των ΔΠΙ με όλους τους άλλους αδειούχους, η Ericsson εκτιμά ότι, για το σύνολο του έτους, το 2015, τα έσοδα των ΔΠΙ θα ανέλθουν σε 13-14 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες.

Η συγκεκριμένη συμφωνία τερματίζει τις έρευνες της Αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για δικαστικές αγωγές που εκκρεμούσαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Ανατολικής Περιφέρειας του Τέξας και στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, καθώς και δικαστικές αγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Επιπλέον, οι εταιρείες θα συνεργαστούν σε πολλαπλούς τεχνολογικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης της επόμενης γενιάς 5G κυψελοειδή προτύπων, της βελτιστοποίησης υπαρχόντων ασύρματων δικτύων, προς όφελος των παρόχων και χρηστών, παγκοσμίως, καθώς και της βελτιστοποίησης της μεταφοράς περιεχομένου video.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Apple, η οποία ανοίγει το δρόμο και για τις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην παγκόσμια αγορά και, ταυτόχρονα, δημιουργεί περισσότερες κοινές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο μέλλον» δήλωσε ο Κασίμ Αλφαλάχι, επικεφαλής πνευματικής ιδιοκτησίας της Ericsson.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.