Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Βραβεία για την «Χρυσή Μπάλα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»

Δεν είχε αντίπαλο την χρονιά που μας πέρασε. Έτσι ο Λιονέλ Μέσι είδε την «Χρυσή Μπάλα» για το 2015 να καταλήγει στα χέρια του.

Κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα την χρονιά που πέρασε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Συλλόγων. Η επιλογή, λοιπόν, ήταν προφανής.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»

Και αυτή ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές της τελετής για την Χρυσή Μπαλά του 2015.

«Και ο νικητής είναι ο Λιονέλ Μέσι»...

Ο Αργεντινός αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε αφήνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ με άδεια χέρια.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο μεγάλος αστέρας της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011, και 2012.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, το να επιστρέφω εδώ και να κερδίζω και πάλι τη Χρυσή Μπάλα, αφού είχα δει τον Κριστιάνο να την κατακτά πέρσι. Είναι κάτι το θαυμάσιο, είναι η πέμπτη φορά. Είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχα ονειρευτεί ως παιδί», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Και, στο τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα κακά. Γιατί έτσι με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω», κατέληξε.

-----------

Καλύτερος προπονητής στον κόσμο ο Λουίς Ενρίκε!

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής για το 2015, αφήνοντας πίσω του Πεπ Γκουαρντιόλα και Σαμπάολι.

Καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2015 είναι ο Λουίς Ενρίκε!

inner

Ο Ισπανός τεχνικός αναδείχθηκε στην ψηφοφορία της FIFA ως ο κορυφαίος για τη χρονιά που έφυγε, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, καθώς με το τρεμπλ που κατέκτησε πέρυσι με τους «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Λουίς Ενρίκε συγκέντρωσε το 31,08% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τους Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν - 22,97%) και Χόρχε Σαμπάολι (Χιλή - 9,47%).

Έγινε, δε, ο ο τρίτος Ισπανός που παίρνει το εν λόγω βραβείο μετά τους Γκουαρδιόλα (2011) και Ντελ Μπόσκε (2012).

-----------

Οι κορυφαίες γυναίκες της Χρυσής Μπάλας

Η αρχηγός και η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ είναι οι κορυφαίες του γυναικείου ποδοσφαίρου για το 2015.

Η Εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ μονοπώλησε στις γυναικείες κατηγορίες των απονομών της Χρυσής Μπάλας.

Οι κορυφαίες γυναίκες της Χρυσής Μπάλας

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάρισε στην αρχηγό της ομάδας, Κάρλι Λόιντ τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας, ενώ κορυφαία των πάγκων αναδείχτηκε η Τζιλ Έλις, που επανέφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή.

-----------

Χρυσή Μπάλα: Ποιος ψήφισε ποιον

Μπορεί η ελληνική ψήφος από τον ομοσπονδιακό προπονητή και τον αρχηγό της Εθνικής να μην έφτασε ποτέ (μαζί με την ισπανική και την ιταλική), υπήρχαν όμως και άλλοι που τα κατάφεραν.

Στη λίστα με τις ψήφους που εξέδωσε στην δημοσιότητα η FIFA, αποκαλύπτεται πως ο Ρόι Χόγκτσον δεν πήγε… ταμείο, καθώς έδωσε την πρώτη θέση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, την δεύτερη στον Λιονέλ Μέσι και την τρίτη στον Έντεν Αζάρ της Τσέλσι.

Αντίθετα, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, έδωσε την πρωτιά στον Μέσι, βάζοντας όμως τρίτο τον Ρονάλντο, καθώς χάρισε την δεύτερη θέση στον Τόμας Μίλερ.

Καμία έκπληξη τόσο από τον Ουαλό τεχνικό Κρις Κόουλμαν όσο και από τον κάπτεν Άσλεϊ Γουίλιαμς που στήριξαν τον συμπατριώτη τους Γκάρεθ Μπέιλ. Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας δεν ασχολήθηκε καν με τον Μέσι, τοποθετώντας Ρονάλντο και Αζάρ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τι ψήφισε η τελική τριάδα

Ο μεγάλος νικητής άφησε στην δεύτερη θέση τον Νεϊμάρ, ανεβάζοντας στην κορυφή των προτιμήσεων του τον Λουίς Σουάρες. Την τρίτη θέση έδωσε στον Ινιέστα, διατηρώντας απόλυτα καταλανικά χρώματα στο ψηφοδέλτιό του.

Αντίθετα, όπως είναι φυσικό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψήφισε Ρεάλ: πρώτο τον Καρίμ Μπενζεμά, δεύτερο τον Χάμες Ροντρίγκες και τρίτο τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Για τον τρίτο της παρέας Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες και Ράκιτιτς ήταν η σειρά προτίμησής του.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr , http://www.sport-fm.gr , http://www.sport-fm.gr και http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.