Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται 1.501 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στον Ιανουάριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πρόσληψη 1.501 πτυχιούχων αλλά απόφοιτων Λυκείου στο Δημόσιο δρομολογεί η κυβέρνηση σε διάφορους τομείς. Ήδη στην διαδικασία των αιτήσεων βρίσκονται οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, σε δήμους και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν και οι αιτήσεις για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα αλλά και στον δικαστικό τομέα.

Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ για 141 προσλήψεις σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ με σκοπό την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι παραπάνω θέσεις, για την κάλυψη των οποίων το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ, αφορούν τα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος) καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών- Πληρώματα Ασθενοφόρων.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.keelpno.gr/.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας προκήρυξη για 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές για την ενίσχυση των ΜΕΘ και ΜΑΦ κυρίως στην Αττική.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώσε ήδη με προκήρυξη του, τον διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) για σαράντα εννέα (49) συνολικά προσλήψεις Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20−01−2016 έως και τις 17−02−2016.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ».

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας. Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιδιώκει να αποκλείσει «την παραμικρή υπόνοια για αδικίες στη βαθμολογία και για ευνοιοκρατία, προχωρώντας έτσι, στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για ένα δικαιότερο σύστημα εισαγωγής στο Σώμα, που δε θα επιτρέπει καμιά αφορμή αμφισβήτησης των διαδικασιών, αντιθέτως θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει το κύρος του Λιμενικού Σώματος, διαφυλάσσοντας το αδιάβλητο και τη διαφάνεια του διαγωνισμού».

Τρέχουν οι αιτήσεις για 121 θέσεις ΠΕ και ΤΕ στους δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μπορούν να διεκδικήσουν μόνο παλαιοί διοριστέοι ΑΣΕΠ. Δικαίωμα Συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online Υπηρεσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 21ης Ιανουαρίου 2016, ημέρας Πέμπτης.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 26η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2015

Τ.Θ. 14308

Αθήνα

Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Τ.Ε.), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες. Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις μπορούν να εκτυπωθούν μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβλήθηκε», από την επιλογή «ΠΡΟΒΟΛΗ».

Σε περίπτωση που υποψήφιος επιλέξει ήδη υποβληθείσα αίτηση και την επιλογή «Συμπλήρωση», η κατάσταση της αίτησής του αλλάζει από «Υποβλήθηκε» σε «Ανοιχτή (Συμπλήρωση)» και είναι απαραίτητο να υποβληθεί εκ νέου προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές ερωτήσεις, πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr, αναγράφοντας υποχρεωτικά άμεσο αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά:

Τις εργάσιμες ημέρες:

• Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137)

Τις αργίες:

• Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137)

Στον προθάλαμο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 προσλήψεις στα δικαστήρια

Με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα ενισχυθούν τα δικαστήρια της χώρας με νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά την κάλυψη 690 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων.

Ήδη οι προσλήψεις έχουν λάβει την έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών απο την επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006. Η προκήρυξη θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες.

Η κατανομή για τις προσλήψεις των δικαστικών υπαλλήλων για και την κάλυψη των αναγκών των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας, ως εξής:

- 437 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γραμματέων

- 45 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Γραμματέων

- 140 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Γραμματέων

- 34 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής

- 10 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής

- 24 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.