Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοναδικές εικόνες που κόβουν την ανάσα και δείχνουν το μεγαλείο της φύσης.

Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου που λέγεται Angel Falls ή και Salto Angel. Ο εντυπωσιακός καταρράκτης με ύψος 979 μέτρα και με ελεύθερη πτώση 807 μέτρων, βρίσκεται στην άκρη του υψιπέδου Αουγιάν-Τεπούι, στο Εθνικό Πάρκο Κανάιμα της Βενεζουέλας το οποίο και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το όνομά του το πήρε από τον αμερικανό αεροπόρο Angel ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέταξε πάνω από τους καταρράκτες. Υπάρχουν αναφορές ότι ο βενεζουελάνος εξερευνητής, Ερνέστο Σάντσες λα Κρους, εντόπισε τους καταρράκτες το 1912, αλλά δεν δημοσιοποίησε την ανακάλυψή του και έτσι έγιναν γνωστοί από τον αμερικανό αεροπόρο το 1933.

Μάλιστα όταν προσπάθησε να τους προσεγγίσει με το μονοπλάνο του αυτό καταστράφηκε όταν οι τροχοί του βυθίστηκαν στο ελώδες έδαφος. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και 3 φίλους του, χρειάστηκε 11 μέρες για να επιστρέψει στον πολιτισμό.

Ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου είναι 2,5 φορές ψηλότερος από το Empire State Building και 15 φορές ψηλότερος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Το επίσημο ύψος του καταρράκτη, δηλαδή τα 979 μέτρα, προσδιορίστηκε με μια έρευνα που διεξήχθη από μια αποστολή που οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανίδα δημοσιογράφο Ρουθ Ρόμπερτσον, στις 13 Μαΐου 1949. Ο καταρράκτης μάλιστα είναι τόσο ψηλός ώστε πριν το νερό φτάσει στο έδαφος μετατρέπεται σε... ομίχλη και αυτό φαίνεται από τις εντυπωσιακές εικόνες.

Η πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στην κορυφή του βράχου, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1971. Μάλιστα οι ορειβάτες που το τόλμησαν και το κατάφεραν τελικά, χρειάστηκαν 9,5 ημέρες να ανέβουν και 1,5 ημέρες να κατέβουν, κάνοντας ραπέλ.

Δείτε τις φωτογραφίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.