Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Προσφυγόπουλα γεμίζουν χρώμα τους τοίχους μιας φυλακής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμετωπίζουν τα τραύματά τους μέσω της ζωγραφικής – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Για τη Hanan, που γνωρίζει τον πόλεμο περισσότερο από κάθε άλλο παιδί στην ηλικία της, είναι μια ευκαιρία για δημιουργήσει κάτι όμορφο. Καθώς προσθέτει το κόκκινο χρώμα πάνω στο πράσινο φόντο του τοίχου, η 13χρονη πρόσφυγας που πλέον ζει σε ένα καταυλισμό στο βόρειο Ιράκ αισθάνεται ικανοποιημένη που για μία τουλάχιστον ημέρα θα βάλει χρώμα στο άχαρο γκρι.

«Ήθελα να πάρω μέρος σε αυτό το πρότζεκτ για να ξεχάσω για λίγο το παρελθόν και τον πόλεμο. Ήθελα να ζωγραφίσω με τους φίλους μου», δηλώνει η Hanan στο AlJazeera.



Η Hanan είναι ένα από τα παιδιά από τη Συρία που συμμετέχουν στο Castle Art Project. Με υλικά που προέρχονται από δωρεές, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μια φορά την εβδομάδα, να μεταφερθούν σε έναν κόσμο χρώματος μέσω των ζωγραφιών τους.



Το Akre Camp, όπου πλέον μένουν τα παιδιά, ήταν παλιότερα φυλακή. Σήμερα τα παιδιά μεταμορφώνουν τους καταθλιπτικούς τοίχους του.





Η υπεύθυνη του πρότζεκτ, Kawther Ahmad, είναι επίσης πρόσφυγας από τη Συρία. Όπως εξηγεί, πρόκειται για έναν τρόπο για να βοηθηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το τραύμα που έχουν βιώσει. Τα αρχικά σχέδια των παιδιών ήταν γεμάτα θάνατο και πόλεμο, σημειώνει και προσθέτει: «Προσπαθούμε να τα ενθαρρύνουμε να ζωγραφίσουν πιο ευχάριστες, πιο όμορφες σκηνές. Είναι μια μορφή θεραπείας, που έχει αποτέλεσμα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.