Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οδοντική πλάκα: Οι αρνητικές επιπτώσεις σε ζωτικά όργανα αν την αμελήσετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οδοντική υγεία είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία του οργανισμού, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η οδοντική πλάκα που δημιουργείται από κατάλοιπα τροφών μπορεί αν αμεληθεί να προσβάλει ζωτικά όργανα του σώματος.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Νέα Υόρκη, σε 49 ηλικιωμένους που είχαν μπει στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι τα ίδια βακτηρίδια που υπάρχουν στην οδοντική πλάκα απομονώνονται και στις εστίες πνευμονίας ασθενών.

Οι 14 εξ αυτών παρουσίασαν πνευμονία και μπήκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι επιστήμονες, ανέλυσαν με τη μέθοδο της μοριακής βιολογίας, τα βακτηρίδια που προκάλεσαν την πνευμονία και διαπίστωσαν ότι ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν οι ασθενείς στις οδοντικές τους πλάκες.

Η έρευνα θεωρείται πολύ σημαντική καθώς, όπως λένε οι επιστήμονες, η ύπαρξη των μικροβίων που προκάλεσαν την πνευμονία είχαν ήδη διαπιστωθεί από πριν αφού ήταν τα ίδια με αυτά στην οδοντική πλάκα, συνεπώς θα είναι εύκολο να προβλέψουμε την πνευμονία προτού ακόμη αυτή εκδηλωθεί.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη έμεναν σε ιδρύματα και ουσιαστικά αποτελούσαν μια ομάδα ασθενών με μειωμένη άμυνα του οργανισμού τους.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, όσο μεγαλώνει ηλικιακά ο πληθυσμός της γης ο κίνδυνος των μολύνσεων λόγων των μικροβίων της οδοντικής πλάκας θα αυξηθεί γι αυτό η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.