Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Καμία ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα αποφάσισε το Εφετείο Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε τελεσίδικη απόφαση έφτασε η πολύκροτη υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου για τη Λίμνη Βιστωνίδα, μετά από 12 και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής εκδόθηκε η απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την αγωγή της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων.

Με ημερομηνία 29-12-2015, εκδόθηκε η απόφαση με αριθμό 197/2015, η οποία δέχθηκε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, απέρριψε την έφεση της Μονής Βατοπεδίου και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Ιερού Κοινού του Παναγίου Τάφου και απέρριψε στο σύνολό της την αρχική αγωγή της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Με βάση την πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου είχε γίνει δεκτή εν μέρει και μόνο για 3.000 από τα 27.000 στρέμματα που διεκδικούσε με βάση αυτοκρατορικά χρυσόβουλα. Με την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, δικαιώνεται πλήρως το Δημόσιο που διατηρεί όλες τις εκτάσεις της Λίμνης. Από την πλευρά του το Πατριαρχείο, ο Πανάγιος Τάφος και η Κοινότητα του Αγίου Όρους είχαν παρέμβει υπέρ της Μονής προκειμένου να μην διαταραχθεί το κύρος των χρυσοβούλων, μετά οποία κατέχουν άλλες εκτάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.