Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έχουν στην οικογένειά τους ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 12.01.2016


Αρ. Πρωτ.: 25

Με επιστολή της στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η Ε.Σ.Α.μεΑ. καταθέτει τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις». Επιπρόσθετα προτείνει την προσθήκη διατάξεων που αποσκοπούν στην παροχή διευκολύνσεων στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με αναπηρία.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί ευνοϊκά μέτρα για την προστασία των οικογενειών των οπλιτών, που έχουν στη φροντίδα τους άτομο με βαριά και πολλαπλή αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Είναι γεγονός ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και έχουν αδέλφια με αναπηρία συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των αδελφών τους με αναπηρία. Ειδικά, τα άτομα με βαριά αναπηρία (νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό κ.λπ.) αναπτύσσουν έντονους συναισθηματικούς δεσμούς με τα αδέλφια τους. Επομένως, για την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, θα πρέπει να προβλεφθεί ευνοϊκή ρύθμιση, ώστε αυτοί οι οπλίτες να υπηρετούν πλησίον των οικογενειών τους.

Οι οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζονται αυτές ειδικά τις δύσκολες ώρες που βιώνει όλος ο κόσμος και η Πατρίδα μας, την ηθική στήριξη, αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη της Πολιτείας, διότι, εκτός από το καθήκον τους για τη φύλαξη της χώρας μας, εκτελούν και το υπέρτατο καθήκον της φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.29 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.