Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Οργή στις ΗΠΑ από τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία μαύρου από αστυνομικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα ξεκίνησαν οι ομοσπονδιακές αρχές – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.
Επίσημη έρευνα θα ξεκινήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού πλανόδιου πωλητή, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, μια υπόθεση που προκάλεσε εκ νέου σοκ κι αποτροπιασμό σε μια χώρα που έχει επανειλημμένα συγκλονιστεί από τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών.

«Ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την έρευνα θα είναι το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του γραφείου του εισαγγελέα της Λουιζιάνας και του FBI» δήλωσε ο Τζον Μπελ Έντουαρντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δείχνει δύο λευκούς αστυνομικούς, στελέχη του τμήματος του Μπατόν Ρουζ, της πρωτεύουσας της Λουιζιάνας, να προσπαθούν να συλλάβουν το θύμα στον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με αυτό το βίντεο όπου δεν καταγράφεται όλη η ακολουθία των γεγονότων, ο άνδρας μοιάζει να αντιστέκεται στους αστυνομικούς, που τον διατάσσουν να πέσει στο έδαφος. Ένας εξ αυτών τον ρίχνει με τη βία κάτω, ενώ ο συνάδελφός του τον βοηθάει καθώς επιχειρεί να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι οπλισμένος!» ακούγεται κάποιος να φωνάζει. Οι δύο αστυνομικοί βγάζουν τα όπλα τους και ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία του Μπατόν Ρουζ αναγνώρισε το θύμα ως τον Άλτον Στέρλινγκ, ηλικίας 37 ετών. Πωλούσε CD στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.35 την Τρίτη τοπική ώρα (07.35 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία επενέβη έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου ένας άγνωστος υποστήριζε ότι τον απειλούσε ένας άνδρας με ένα πιστόλι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

«Υπήρξε μια συμπλοκή μεταξύ του Στέρλινγκ και των αστυνομικών. Ο Στέρλινγκ πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και απεβίωσε επί τόπου» έγραψε η αστυνομία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει «η ισχύουσα διαδικασία» διευκρίνισε η αστυνομία.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από το κατάστημα όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φώναζαν «μην πυροβολείτε» και «Black Lives Matter» (oι ζωές των Αφροαμερικανών έχουν αξία), όπως ακριβώς ονομάζεται το κίνημα που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Ο θάνατος του Άλτον Στέρλινγκ είναι ένα «νόμιμο λιντσάρισμα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να το τιμωρήσει. #Οργισμένος» ανέφερε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, γνωστός για την δράση του υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Δεν του έδωσαν ούτε μία ευκαιρία» κατήγγειλε σήμερα η θεία του θύματος, Σάντρα Στέρλινγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Εάν το πρόσωπο που κατέγραψε το περιστατικό δεν ήταν στο σημείο εκείνο για να τραβήξει το βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο, δεν θα γνωρίζαμε τίποτα σήμερα» συνέχισε η ίδια.

Οι συγγενείς του 37χρονου απηύθυναν έκκληση για ηρεμία στους διαδηλωτές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.