Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Συνελήφθη 33χρονος για παιδική πορνογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατασχέθηκε ο φορητός του υπολογιστής.

Δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος συνελήφθη προχθές, 4 Ιουλίου 2016, στην Αθήνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στο πλαίσιο της προανάκρισης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.